Το επιμελητήριο Κυκλάδων στο συνέδριο εμπορικών συλλόγων Κυκλάδων

Πολυμελής ομάδα εργασίας του επιμελητηρίου Κυκλάδων αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης και στελέχη του, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο νησί της Κέας από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου, με στόχο την προσωπική επαφή με τα μέλη του, αλλά και την υποστήριξη της υλοποίησης του 9ου συνεδρίου εμπορικών συλλόγων Κυκλάδων. 

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, η ομάδα εργασίας του επιμελητηρίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο, πραγματοποίησε επισκέψεις στην πλειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τους επιχειρηματίες της Κέας και να τους ενημερώσει δια ζώσης για την επικείμενη ενημερωτική εκδήλωση. 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, το επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τις επιχειρήσεις - μέλη του στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης», κατά την οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση της δομής, της δραστηριότητας, των υποδομών και των δυνατοτήτων του. 

Παράλληλα, παρουσίασε τις σύγχρονες υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες αλλά και τα επιχειρηματικά εργαλεία που παρέχει στα μέλη του, θέτοντας σαν στόχο την ευρεία χρήση τους από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφειά τους.  

Την εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή τοπικών επιχειρηματιών, χαιρέτισε ο δήμαρχος Κέας, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παρουσίας του επιμελητηρίου στην Κέα, αλλά και την ανάγκη συνέργειας και συσπείρωσης των φορέων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα για τα νησιά μας. 

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, παρουσίασε το θεσμικό ρόλο, τις πρόσφατες δράσεις και την πληθώρα των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του καλώντας την τοπική επιχειρηματική κοινότητα να τις αξιοποιήσει στο μέγιστο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική πρωτοβουλία με τίτλο Aegean Cuisine και στη σημασία της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση του γαστρονομικού τουρισμού. 

Στη συνέχεια, τα στελέχη του Επιμελητηρίου ανέλυσαν τα επιμέρους θέματα της παρουσίασης, όπως τις υπηρεσίες συμβουλευτικών υπηρεσιών για χρηματοδοτικά προγράμματα και επιχειρηματικά θέματα, τις δράσεις κατάρτισης, τις υπηρεσίες και δυνατότητες προβολής στη διαδικτυακή πύλη e-kyklades.gr.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της παρουσίασης, ήταν η ανακοίνωση από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κυκλάδων, της διασύνδεσης της Κέας μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης,  με το δίκτυο των οκτώ νησιών (Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο) όπου διατηρεί γραφεία και συνεδριακές αίθουσες ο φορέας.