ΟΙ κωμικοτραγικοί βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και η Lidl | Του Δ.Μ.Μ.

Τις τελευταίες ημέρες διάφοροι συνομωσιολόγοι και άλλες καρικατούρες δήθεν πατριωτισμού, ανακάλυψαν ότι η εταιρεία σούπερ μάρκετ «LIDL Ελλάς», βάλει κατά της χώρας μας ή κατά άλλους αποδέχεται μουσουλμανικά φιρμάνια!

Σύμφωνα με τα λεχθέντα των «φωστήρων» της συνομωσιολογίας, η Lidl. αφαίρεσε από την Ελληνική σημαία το σταυρό, σε φυλλάδια προσφορών και την αντικατέστησε με ρίγες μπλε και άσπρες!

Φυσικά, όπως πάντα, οι συνομωσιολόγοι και οι πατριώτες καρικατούρες, δεν μπήκαν στον κόπο να αναγνώσουν το φυλλάδιο προσφορών. Απλά διάβασαν επικεφαλίδες των γνωστών blog με τις μπαρούφες συνωμοσιών που γράφουν και άρχισαν να φωνάζουν.

Αν διάβαζαν το επίμαχο φυλλάδιο θα έβλεπαν ότι αυτό ήταν γεμάτο υπερβολικά με 42 (!) Ελληνικές σημαίες –για να τονίσει τη χώρα παραγωγής των προϊόντων που διαφήμιζε- και η δήθεν ελληνική σημαία με το σταυρό που αφαιρέθηκε δεν ήταν τίποτα άλλο από μία καλλιτεχνική πινελιά του γραφίστα εν είδη γραμματοσήμου.

Στη συνέχεια κυβερνητικός βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για να αναδείξει το θέμα και φυσικά να δώσει διαπιστευτήρια πατριωτισμού, λες και η χώρα αυτή χρειάζεται αυτόν για να αποδείξει την ιστορία της και το μεγαλείο της μέσα στους αιώνες…

Από τη «LIDL Ελλάς», στη συνέχεια εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Αγαπητοί φίλοι, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που επιλέξατε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ασφαλώς απολογούμαστε για την όποια παρανόηση.   

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι από πλευράς μας δεν υπήρχε καμία πρόθεση παραποίησης του εθνικού μας συμβόλου. Πρόκειται για μια γραφιστική απεικόνιση των θεματικών ελληνικών εβδομάδων που φιλοξενούμε στα καταστήματά μας.   

Συγκεκριμένα το σύμβολο που χρησιμοποιούμε αποτελεί δημιουργική απεικόνιση γραμματόσημου και συμβολίζει τη γεωγραφική προέλευση των προϊόντων. Επιλέχθηκε το γαλάζιο και το λευκό, καθώς αυτά είναι τα χρώματα που καλύτερα από όλα συμβολίζουν τη χώρα μας. (Οι χρωματισμένες οριζόντιες γραμμές του είναι μόλις 7 και όχι 9 όπως στην ελληνική σημαία.) 

Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να παραπέμψουμε το κοινό στο σύμβολο της ελληνικής σημαίας την οποία ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε αυτούσια τόσο στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο προσφορών μας όσο και στην τηλεοπτική μας επικοινωνία. 

Βασικός μας στόχος στη Lidl Hellas είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, κοινωνίας κι επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη των Ελλήνων προμηθευτών και παραγωγών και η ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερων ελληνικών κωδικών στη γκάμα μας. Όλες και όλοι εμείς στη Lidl Hellas θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την επικοινωνία μαζί σας. 

Κάθε επισήμανση και κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Η ανοιχτή συζήτηση, μας δίνει τη δυνατότητα να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι, να προσπαθούμε περισσότερο για εσάς. 

Σε κάθε περίπτωση θα παρακαλέσουμε ο δημόσιος διάλογος να παραμένει σε επίπεδα ευπρέπειας, χωρίς λεκτικές ακρότητες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης της σελίδας μας. https://goo.gl/aBEV65 Ευχαριστούμε πολύ».