"Δια-φωνίες" από τη "Φωνή της Πάρου"

Ο Κιμούλης θα είναι μέλος της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος. Μάλιστα. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί όχι και η Τζούλια Αλεξανδράτου; Ηθοποιός είναι και αυτή και μάλιστα τις ταινίες της τις έχει παρακολουθήσει πολυπληθέστερο κοινό!

Σημαία Παναμά

Αυτή η Έλλη Στάη πάντως, κάτι μου λέει ότι έχει παντρευτεί τόσους πολλούς εφοπλιστές, που σε λίγο θα κυκλοφορεί με τη σημαία του Παναμά.

Ανεμογεννήτριες

Βλέπω και ξαναβλέπω τη φωτογραφία από τη συνάντηση στο γραφείο δημάρχου για τις ανεμογεννήτριες. Κάποιοι στη φωτογραφία είναι ολοφάνερο πως είναι δυσαρεστημένοι, αφού καταλαβαίνουν ότι αυτή θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια σε δελτίο τύπου και δεν το προχωράω περισσότερο το θέμα…

Κοκός 1

Ο πιο «λίγος» επικεφαλής του νέου ελληνικού κράτους θεωρώ ότι ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, πιο γνωστός με το υποκοριστικό «Κοκός». Ο Κοκός, που έλαμψε με την παρουσία του σε όλα τα κοσμικά σαλόνια της δεκαετίας του ’60, είχε σχέση με την πολιτική, όσο εγώ με την αστροναυτική. Όταν ήθελε να κάνει πραξικόπημα με τους ανώτατους αξιωματικούς το 1967, τον πρόλαβαν οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια, το αντικίνημα του Κοκού, στις 13 Δεκεμβρίου 1967, το συζητούσαν επί μέρες, έως και στα κομμωτήρια. Τέτοιο «μυστικό» αντικίνημα οργάνωνε. Τελικά τον πήραν στο κυνήγι οι χουντικοί με αποκορύφωμα την ανακοίνωση που μετέδωσαν: «Αι συνωμόται και ο Κωνσταντίνος προσπαθούν να διαφύγουν κρυπτόμενοι από τον Στρατόν από χωρίου εις χωρίον!». Για τέτοιον Κοκό μιλάμε…

Κοκός 2

Ακόμα πιο πλάκα έχει ο Κοκός το 1974 που ο Κων/νος Καραμανλής λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, του είπε: «Πάω εγώ πρώτα στην Ελλάδα να δω τι γίνεται και στη συνέχεια θα σε πάρω τηλέφωνο να έρθεις!». Ο Κοκός ακόμα περιμένει το τηλέφωνο Καραμανλή…

Κοκός 3

Ο «αετός» Κοκός, δήλωσε σε μία από τις πολλές βιογραφίες που του έχουν γίνει, πως διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με το πραξικόπημα Παπαδόπουλου και αυτό για να το δείξει στον ελληνικό λαό το έκανε μέσω της φωτογραφίας μετά την ορκωμοσία της πρώτης χουντικής κυβέρνησης Κόλλια. Όπως είπε, έδειξε τη δυσαρέσκειά του φωτογραφισμένος δίχως να χαμογελάει!

Κοκός 4

Και για να κλείσω την ιστορία και να εξηγηθώ με τυχόν βασιλόφρονες αναγνώστες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο τελευταίος Βασιλεύς του Ελληνικού Γένους ήταν ο Κων/νος Παλαιολόγος. Για τον ξενόφερτο Κοκό να σημειώσω, ότι, αν και έκανε μια ντουζίνα παιδιά, ούτε ένα δεν το πάντρεψε με Έλληνα ή Ελληνίδα. Ακόμα και σήμερα, το μοναδικό που τον ενδιαφέρει είναι να πουλάει στις δημοπρασίες αυγά Fabergé και πορσελάνινα σερβίτσια.

(Τ)ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματικά εξαιρετική η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου.

Μαξίμου

Όλα τα λεφτά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το σουαρέ που διοργάνωσε ο Αλέξης στο Μέγαρο Μαξίμου, που μεταξύ μας, κεντρικό μαγαζί είναι, έχει εύκολη πρόσβαση από το κέντρο των Αθηνών και όπως και να το κάνεις αποπνέει και ένα χαϊλίκι. Μεταξύ των τύπων που πήγαν στο BAR MAXIMOU, ήταν και οι βουλευτές (Τ)ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μανιός, Συρίγος και Συρμαλένιος. Εκεί, έπνιξαν τον καημό τους για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, για την υποστελέχωση υπηρεσιών, νοσοκομείων, Κ.Υ., κλπ και φυσικά το κλείσιμο τμημάτων των ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια, φαντάζομαι, θα συνέγραψαν κανένα νέο δελτίο τύπου που θα μας σερβίριζαν το επόμενο πρωί και όπως διαβάσαμε τραγούδησαν στο τσακίρ κέφι και αντάρτικα τραγούδια. 

Ινδιάνοι

Όταν πλησίαζε ο χειμώνας πήγαν οι Ινδιάνοι στο μάγο της φυλής να τον ρωτήσουν τι καιρό θα κάνει το χειμώνα. Ο μάγος τους είπε ότι θα είναι βαρύς και έπρεπε να κόψουν πολλά ξύλα για να ζεσταθούν. Αφού πέρασε καμιά βδομάδα οι Ινδιάνοι ξαναπήγαν στο μάγο και τον ρώτησαν και πάλι. Η απάντηση ήταν ίδια: «κόψτε πολλά ξύλα». Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές σ’ ένα μήνα. Μπήκε ο Οκτώβριος, ο καιρός συνέχισε να είναι καλός και πήγαν και ξαναρώτησαν το μάγο της φυλής. Ο μάγος νευρίασε και τους είπε: «Δηλαδή, με αμφισβητείται;». Στη συνέχεια όμως –καθώς και ο ίδιος δεν ήταν τόσο σίγουρος- πήγε στην πόλη και ρώτησε τους μετεωρολόγους. Τους είπε: «Βρε επιστήμονες, ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το χειμώνα;». Εκείνοι του είπαν: «Φύγε να σωθείς. Περιμένουμε πάρα πολύ βαρύ χειμώνα». Ο μάγος τους είπε: «Με τρομάζετε. Είστε σίγουροι;». Και εκείνοι του απάντησαν: «Τι λες, ρε φίλε. Δεν βλέπεις τους Ινδιάνους; Έχουν κόψει όλα τα ξύλα του βουνού!». Οποιαδήποτε ομοιότητα με τοπικές πολιτικές διεργασίες για δημοτική κίνηση στην Πάρο, είναι συμπτωματική.