ΑΝ.ΕΛ.: Επικίνδυνο και ανεύθυνο παιχνίδι από πλευράς Τουρκίας

Για επικίνδυνο και ανεύθυνο παιχνίδι εκ μέρους της Τουρκίας κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια αμφισβήτησης είτε του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου είτε των διεθνών συνθηκών.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν βαδίζει τελευταία σε ολισθηρά και επικίνδυνα μονοπάτια στον άξονα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η έλλειψη σεβασμού στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και η κλιμάκωση της αμφισβήτησης του ισχύοντος νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο και στα νησιά του συνιστά επικίνδυνο και ανεύθυνο παιχνίδι εκ μέρους της Τουρκίας, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι με τέτοιες ενέργειες η Τουρκία «εξελίσσεται σε ταραχοποιό της περιοχής».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και την κυβέρνηση καμία προσπάθεια αμφισβήτησης, είτε του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου είτε γενικότερα των διεθνών συνθηκών, που έχουν καθορίσει τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.