Συνάντηση αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. με Interpol για τη μεταναστευτική κρίση...

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL Jürgen Stock, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της INTERPOL.

Υπό το φως της τρέχουσας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης, οι συζητήσεις του Αντιστρατήγου Τσουβάλα με ανώτερους αξιωματούχους επικεντρώθηκαν στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την αντιμετώπιση ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση και στα εργαλεία διαχείρισης συνόρων της INTERPOL.

Μετά την επέκταση της πρόσβασης στις δυνατότητες της INTERPOL για συνοριακούς ελέγχους, η Ελληνική αστυνομία κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των αναζητήσεων στις βάσεις δεδομένων της INTERPOL και είναι σήμερα ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες Schengen που διενεργεί ελέγχους με τη βάση δεδομένων για τα κλεμμένα και χαμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Η πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πολύτιμες αστυνομικές πληροφορίες, που παρέχονται από την INTERPOL βοηθά σημαντικά το έργο της αστυνομίας στον τομέα. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός εταίρος της INTERPOL», δήλωσε ο Αντιστράτηγος Τσουβάλας.

Συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Ξανθάκη και την Προϊσταμένη Επιτελείου, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισκέφθηκε επίσης το 24ωρο Κέντρο Εντολών και Συντονισμού της INTERPOL.