Συνάντηση Κατρούγκαλου με κουαρτέτο για τα εργασιακά

Στο ίδιο τραπέζι κάθονται την Κυριακή το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και οι εκπρόσωποι των θεσμών με «κυρίως πιάτο» τα Εργασιακά. 

Μπροστά στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης ο υπουργός Εργασίας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχειρεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι βασικός σκοπός της διαπραγμάτευσης είναι η επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και στην ευρωπαϊκή κανονικότητα (!), όταν αυτή η κανονικότητα προμηνύει νέο «σφαγιασμό» εργασιακών δικαιωμάτων.

«Ακριβώς, επειδή οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αντιλαμβάνονται το θέμα και ξέρουν και ποιο είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, ήδη έχουμε εισπράξει σημαντική υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών. Περαιτέρω, η Έκθεση των Ανεξάρτητων Ειδικών είναι πολύ κοντά στις θέσεις μας και υπάρχει και η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων, που αποδεικνύει ότι ακόμα και οι εργοδότες στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ομαδικές απολύσεις ούτε για το λοκ-άουτ, που είναι στην ατζέντα των ακραίων "παικτών" της διαπραγμάτευσης», ισχυρίζεται ο Γ. Κατρούγκαλος, συνιστώντας ουσιαστικά στους εργαζόμενους να εναποθέσουν προσδοκίες για περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους στους ίδιους που τα πετσοκόβουν προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο υπουργός Εργασίας δεν αρκείται στην καλλιέργεια αυταπατών για το περιεχόμενο αυτού του γύρου διαπραγμάτευσης, αλλά παραπέρα ισχυρίζεται ότι τελικά θα επιτευχθεί η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης και η επιστροφή των ατομικών και των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων!

«Είναι μία διαπραγμάτευση η οποία, χωρίς να είναι εύκολη, θεωρώ ότι στο τέλος θα βελτιώσει σημαντικά την υφιστάμενη κατάσταση, που είναι μία εργασιακή ζούγκλα», υποστηρίζει.

ΠΗΓΗ: 902.gr