Έξυπνη κίνηση Μπιζά για αδελφοποίηση του Κ.Υ. Πάρου με Γ.Ν. Νέας Ιωνίας

Με επιστολή του ο έπαρχος Πάρου, Κ. Μπιζάς, προς το διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας (Αγία Όλγα), προτείνει την αδελφοποίηση με το Κέντρο Υγείας Πάρου. Η επιστολή Μπιζά έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,
Σας γνωρίζω ότι το Κέντρο Υγείας της νήσου Πάρου παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντικές ελλείψεις κυρίως σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Στο Κ.Υ. Πάρου υπηρετούν ένας ιατρός γενικής ιατρικής, ένας χειρούργος και ένας επικουρικός καρδιολόγος  με την πολύτιμη συνδρομή των αγροτικών ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών (Παθολόγος, Παιδίατρος, Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος) δημιουργούν συνθήκες αρνητικές για την ομαλή λειτουργία της υγειονομικής μας μονάδας.

Οι τοπικές αρχές, οι φορείς και οι κάτοικοι της Πάρου & της Αντιπάρου έχουν επανειλημμένα διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Κ.Υ., με βασικό αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων.    

Για τους παραπάνω λόγους εκτιμώ ότι θα ήταν χρήσιμη η σύναψη συνεργασίας με τη μορφή αδελφοποίησης μεταξύ του Κ.Υ. Πάρου & του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου ώστε να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών της Πάρου & της Αντιπάρου να τυγχάνουν τις ευεργετικές υπηρεσίες από το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Στην περίπτωση αδελφοποίησης το Κ.Υ. του νησιού μας θ’ αποκτήσει περισσότερα πλεονεκτήματα, επιστημονικά και οργανωτικά τα οποία θα αναβαθμίσουν τις ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών μας. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο σας θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στο νησί μας.

Στο μέτρο των δυνάμεων μου θα κάνω ότι μπορώ για να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια που πραγματικά αξίζει τον κόπο».