Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Πάρο

Εορτάζεται σήμερα και στην Πάρο η εθνική επέτειος μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που εκδόθηκε από το επαρχείο Πάρου, για τη σημερινή ημέρα προβλέπονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Ώρα 07:30

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Παροικίας.

- Ώρα 10:00

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πάρου κ. Ιωάννης Δρόσος.

- Ώρα 10:30

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικών κομμάτων, Εθελοντικών Ομάδων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ. Σιγή ενός λεπτού - ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

- Ώρα 11:00

Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου. Χώρος των επισήμων απέναντι από το 1ο Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου. Μετά το πέρας της παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο χώρο του Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου.

- Ώρα 19:00

Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο στις 28 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Π.Σ. «Αρχίλοχος» στην Παροικία. Ομιλήτρια θα είναι η φιλόλογος κ. Μπέτη Μπιζά, με θέμα: «Γερμανική Κατοχή: Το χρονικό της σωτηρίας 125Παριανών που είχαν καταδικαστεί σε εκτέλεση». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του Γυμνασίου Αρχιλόχου.