Δια-φωνίες από τη Φωνή της Πάρου

Αργότερα

Θα έχετε ακούσει για τη μεγάλη «συνέλευση» για τον τουρισμό που εμπνεύστηκαν δημοτικοί άρχοντες της Πάρου και ειδοποίησαν στο παρά πέντε τους πολίτες στο δημαρχείο. Τώρα, για ποιο λόγο ακριβώς ονόμασαν «γενική συνέλευση» τη φιέστα δε γνωρίζω, αλλά θεωρώ ότι είναι όπως όταν εγώ σκυλοβαριέμαι και χτυπάει το τηλέφωνο, και απαντώ: «φιλαράκι πνίγομαι, σε παίρνω αργότερα!».

Αργότερα 2

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ακόμα και όταν δεν έχω κέφι να μιλήσω σε κανέναν και την έχω «πέσει» με τα μούτρα στην παρακολούθησε ταινιών, που είναι ζήτημα στην Ελλάδα να ξεπερνούν τα 125 εισιτήρια (τελευταία μου ανακάλυψη οι ταινίες από το Ιράν), πάντα μετά με πιάνουν τύψεις και τους παίρνω τηλέφωνο.

Αργότερα 3

Να μην ξεχάσω όμως να σας γράψω για τη «μεγάλη επιτυχία» της γενικής συνέλευσης τουρισμού. Πόσοι λέτε ότι μπορεί να πήγαν να παρακολουθήσουν μία απογευματινή προβολή του Ισλανδικού αριστουργήματος «Fúsi», που εγώ όταν την πρωτοείδα μέτρησα 14 φαν της ταινιάρας. Για να μην σας ταλαιπωρώ, στην Ισλανδική ταινία «Fúsi», ήταν 14 θεατές, ενώ στην υπερ-παραγωγή της δημοτικής μας εξουσίας των υπευθύνων τουρισμού με τίτλο: «γενική συνέλευση τουρισμού», πήγαν όλοι και όλοι τρεις άνθρωποι του τουρισμού! Τέτοια επιτυχία!

Επιτυχία

Η επιτυχία δεν ήταν μόνο στο βαρύγδουπο τίτλο, αλλά και ότι ενώ μιλούσαν για το τι μέλει γενέσθαι για τη συνέχεια στο αεροδρόμιο Πάρου, είχαν ξεχάσει να καλέσουν τον αερολιμενάρχη!

Sareh Bayat

Και εντάξει, μπορεί εγώ να έκανα τα πάντα για να δω οπωσδήποτε την Ιρανική ταινιάρα «Nahid» που ήταν στυλ δράματος Μάρθας Βούρτση της δεκαετίας του ’70 και να έχασα 2 ώρες από τη ζωή μου, αλλά παραδέχομαι ότι ουσιαστικά την είδα για να θαυμάσω την Ιρανή κουκλάρα Sareh Bayat (φωτό). Οι τοπικοί άρχοντες έχουν να μας πουν τίποτα για την «επιτυχία» της «τουριστικής συνέλευσης» ή πάλι θα φταίνε οι άλλοι.

Άσχετο

Κάποιοι έχω την εντύπωση ότι ζουν μόνιμα στον πλανήτη facebook. Αναρωτιέμαι αν τους βγάζει κανείς βόλτα για να πάρουν αέρα.

Άσχετο 2

Πάντως, αν είχαν λίγο περισσότερο χιούμορ στην αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας, δε θα κανόνιζαν την αναχώρηση Ομπάμα από την Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου, αλλά θα του έλεγαν να καταθέσει στεφάνι στο πολυτεχνείο και να καθίσει να θαυμάσει την πορεία την επομένη ημέρα.

Κουίζ

Για ποιαν κόλλησαν το παρατσούκλι «Αντζελίνα Τζολί της Πάρου».

Θερμά συγχαρητήρια

Ο χαμός του χαμού έχει γίνει εδώ και ένα μήνα με την υπόθεση της μη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑΛ Πάρου. Και να οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών και να οι ανακοινώσεις των κομμάτων και να ανακοινώσεις έπαρχου και δημάρχου και να τα πρωτοσέλιδα και να οι διαμαρτυρίες γονέων και να οι συγκεντρώσεις κλπ. Παρά ταύτα, ένας φορέας δεν πήρε είδηση στο νησί μας τι γινόταν. Οφείλω όμως να τους συγχαρώ, διότι έστω και με καθυστέρηση κάτι κάπου άκουσαν και τελικά στις 18 Οκτωβρίου έβγαλαν δελτίο τύπου! Ποιος φορέας ήταν αυτός που πήρε είδηση μετά από βδομάδες; Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Πάρου!

Θερμά συγχαρητήρια 2

Το καλυτερότερο πάντως της δημοτικής επιτροπής παιδείας δήμου Πάρου είναι η τελευταία παράγραφος του δελτίου τύπου που γράφει: «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μπορούν όλοι οι Παριανοί μαθητές, και όχι μόνο, να φοιτούν σε δημόσια τεχνικά τμήματα εκπαίδευσης που ελεύθερα οι ίδιοι θα επιλέγουν». Τώρα ησυχάσαμε!

Νεώτερα…

Επειδή όπως έχω διαπιστώσει είχε κάνει θραύση η «ανάλυση» της στήλης για το διαζύγιο Μπραντ Πητ και Αντζελίνας Τζολί, και η ξεκάθαρη θέση μας υπέρ του Πητ στην υπόθεση, σας έχω σήμερα και νεώτερες πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν το αμερικανικό σάιτ «Hollywood life» (που τι να μας πει η «Εσπρέσο» μπροστά του), η Τζολί άρχισε να νοιώθει την απουσία του συζύγου της. Ακόμα, σύμφωνα με πιο φρέσκα gossip από τις ΗΠΑ η Τζολί εκμυστηρεύτηκε ότι δεν είχε υπολογίσει πόσο θα της έλειπε ο Πητ! Μπραντ μη μασάς! Όλα αυτά τα είπε μόλις είπαν οι δικηγόροι σου ότι ο πύργος και το κτήμα των 1200 στρεμμάτων αμπελώνων στη Γαλλία που ήθελε η Τζολί να πουλήσετε αγοράστηκε με δικά σου χρήματα! «Κάτω τα χέρια Τζολί από το «Chateau Miraval» του Πητ!

Φορτσάκης

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Πάρο ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης. Ο κ. βουλευτής μπορεί να μην μας απέδειξε ούτε ένα λεπτό σε τι διαφοροποιείται το κόμμα του από το ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, αλλά μας εξήγησε ότι στα θέματα υγείας υπάρχουν ακόμα δαπάνες που είναι πολύ υψηλές. Μάλιστα. Καταλάβαμε!