Οι δηλώσεις των συμμετεχόντων στην ημερίδα ανακύκλωσης

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην ημερίδα για την ανακύκλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο την περασμένη εβδομάδα

Για ένα μέλλον «μηδενικών αποβλήτων»

Ιδιαίτερα σημαντική η ημερίδα που οργανώθηκε από τον δήμο Πάρου, στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης, σε μια κρίσιμη στιγμή του 2016, όπου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος η νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης στην χώρα.

Η ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και όλων σχεδόν των φορέων που εμπλέκονται στην ανακύκλωση συσκευασιών και άλλων προϊόντων, έδωσε πολύ καλή ευκαιρία διαλόγου και ενημέρωσης

Η ευκαιρία ήταν σημαντική και για μας, ως εκπροσώπους του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ακριβώς στο πλαίσιο του νέου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο ΕΟΑΝ, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του σχεδιασμού και τον έλεγχο και παρακολούθηση της λειτουργίας της ανακύκλωσης, και εν τέλει της εναλλακτικής και βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην ημερίδα, αξίζει πραγματικά μια δυναμική συνέχεια από το δήμο της Πάρου και τους συλλογικούς φορείς του νησιού. Για ένα πραγματικά εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων, σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με κύριο άξονα την ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση της ανακύκλωσης, με τη δημιουργία πράσινων σημείων και την ανάπτυξη πολλαπλών ρευμάτων διαλογής στην πηγή. Στην πορεία αυτή θα απαιτηθούν πόροι, που ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου αλλά και ο νέος νόμος για την ανακύκλωση εξασφαλίζουν. Απαιτείται ακόμη διαφάνεια και λογοδοσία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Θα χρειαστεί επίσης μια συνεχής και επίπονη προσπάθεια για διάλογο και ενεργοποίηση της κοινωνίας. Στην προσπάθεια αυτή ο ΕΟΑΝ δηλώνει παρών. Για ένα μέλλον «μηδενικών αποβλήτων» στα νησιά μας που μας αξίζει!

Δημήτρης Πολιτόπουλος, Πρόεδρος ΕΟΑΝ

Χριστίνα Ευθυμιάτου, Μέλος ΔΣ ΕΟΑΝ

Πλήρης ενημέρωση

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή µας αυτή, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και εγγράφως, για την οργάνωση και τη συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην ημερίδα «Δήμος Πάρου 2016 – Έτος Ανακύκλωσης». Η συνεισφορά σας ήταν πολύτιμη και ουσιαστική, καθώς συνέβαλε άμεσα στην πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και της ανθρώπινης υγείας.

Ευελπιστώντας για μελλοντικές δράσεις σας γνωρίζουμε ότι θα είστε παρόντες, όπου αυτό απαιτηθεί.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Κωνσταντίνος Μεταξάς | ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.

Ενδιαφέρουσα ημερίδα

Αγαπητέ κ. Ραγκούση,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε την ευκαιρία να ενημερώσω, για το σκοπό, το ρόλο και το έργο που επιτελεί τα τελευταία 7 χρόνια το ΣΕΔ της Φωτοκύκλωση ΑΕ, τους πολιτικούς, δημοτικούς, εκπαιδευτικούς και άλλους παράγοντες, καθώς επίσης και τους κατοίκους αλλά και μαθητές τους οποίους θεωρούμε και τη σημαντικότερη ομάδα επάνω στην οποία πρέπει να βασιστούμε για την επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης στη χώρα μας.

Ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ημερίδες των τελευταίων ετών και για τα θέματα που παρουσίασε αλλά και γιατί έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία αναρτάται στη διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου το οποίο υποτίθεται ότι θα βελτιώσει τον 2939/2001, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Αργυρός

Φωτοκύκλωση ΑΕ

Ουσιαστική πληροφόρηση

Κύριε Ραγκούση,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας στην ημερίδα του δήμου Πάρου στο πλαίσιο της δράσης «Δήμος Πάρου 2016 / έτος ανακύκλωσης».

Πιστεύω ότι με την συμβολή μας να βγήκαν εποικοδομητικά συμπεράσματα τόσο για το έργο της ανακύκλωσης δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, καθώς αναδείχθηκε η προσπάθεια που κάνει ο δήμος Πάρου στον τομέα αυτό.

Η διοργάνωση της ημερίδας ήταν εξαιρετική, με το πρόγραμμα να τηρείται άψογα από το προεδρείο, και τη θεματολογία να περιλαμβάνει όλο το φάσμα και τις δυνατότητες που προσφέρονται για την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης. Οι παρουσιάσεις κινήθηκαν σε εξαιρετικά υψηλό τεχνικό επίπεδο, αλλά και ουσιαστικής πληροφορίας για το ακροατήριο.

Ελπίζω τέτοιες πρωτοβουλίες να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, και προσβλέπω σε επόμενη διοργάνωση για επικαιροποίηση του σημαντικού έργου που διάγει ο δήμος Πάρου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέτρος Λουκαρέλλης

Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης

ΕΕΑΑ

Ενημέρωση για όλους

Η ημερίδα στην Πάρο ήταν πολύ χρήσιμη γιατί ενημερώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τις εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην ανακύκλωση.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση στο νησιωτικό χώρο.

ECOELASTIKA

Ιωάννα Αλεξοπούλου

Πολλά τα οφέλη

Πολλά τα οφέλη που αποκομίσαμε από την ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση που διοργάνωσε άψογα ο Δήμος Πάρου και σχολαστικά επιμελήθηκε η εταιρεία Λαουτάρης Κλον Μ Ε.Π.Ε.

Οι περαιτέρω γνώσεις σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο που λάβαμε, έχουν ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε με αμείωτο ζήλο τις υπηρεσίες μας και να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος και στους διοργανωτές.

Ecoparos | Κ. Μανταλόβας & Σια Ε.Ε

Ενημέρωση

Αγαπητέ κύριε Ραγκούση,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία αλλά και για τη διοργάνωση της ημερίδας στις 22 Οκτωβρίου 2016.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την δράση μας αλλά και να ενημερωθούμε για τις παράλληλες δράσεις συνεργατών του δήμου.

Αναμένουμε να συνεχίσετε την προβολή αυτών των δράσεων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία ευχαριστούμε

ΒΙΟ-ΤΕΒ

Τιμολέων Βενετσιάνος

Δημιουργήθηκαν οι βάσεις…

Αγαπητέ κύριε Ραγκούση

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά εσάς και τους συνεργάτες σας για την εξαιρετική οργάνωση του Συνεδρίου Recycle που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου.

Θεωρώ ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο ενημερώθηκαν ενδελεχώς για το ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ανακύκλωσης, αντάλλαξαν απόψεις και δημιούργησαν τις βάσεις και προϋποθέσεις για ευρύτερες συνεργασίες.

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θερμή φιλοξενία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην όμορφη Πάρο και να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειασθείτε που μπορεί να διευκολύνει την περαιτέρω εξαιρετική πορεία σας.

Ηλίας Ορδόλης

Γενικός Διευθυντής ΑΦΗΣ Συλλογικό

Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών

Ηλεκτρικών Στηλών

Χρήσιμη ενημέρωση

Η ημερίδα «Recycle» που διοργάνωσε ο δήμος Πάρου στις 22/10/2016 ήταν κατά την γνώμη μου εξαιρετικά επιτυχημένη γεγονός το οποίο φάνηκε όχι μόνο από το επίπεδο όλων των ομιλιών αλλά και από την συμμετοχή του κοινού.

Βρήκα πολύ χρήσιμη την ενημέρωση μου σχετικά με τις δραστηριότητες της ανακύκλωσης που γίνονται στο νησί, με βάση τα εμπεριστατωμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όμως, ήταν η ολοκληρωμένη προσέγγιση που εφαρμόζεται από το δήμο Πάρου αναφορικά με την ενίσχυση της ανακύκλωσης και υλοποιείται εκτός των άλλων και με εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία. Εξάλλου και δική μου πρόσκληση με σκοπό την παρουσίαση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων αποδεικνύει την ευρύτερη αντίληψη και ευαισθησία του Δήμου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές της ημερίδας.

Χριστίνα Ζέρη

Χημικός-Ωκεανογράφος

Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ