Η "αλλεργία" του δήμου Πάρου για τα προγράμματα και ο "ίσκιος" | Του Δ.Μ.Μ.

Την περασμένη Τρίτη 22/11/2016 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, κατανοήσαμε όλοι, ότι, κάποιοι της πολιτικής εξουσίας του νησιού μας, έχουν «αλλεργία» σε ό,τι έχει σχέση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων –προ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης- ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΕΠ-ΟΣΑ, Αλέξης Γκόκας, θέλησε να ενημερωθεί για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που έχει εξαγγείλει κατά καιρούς η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Γκόκας, αφού εστίασε σε ορισμένα συγκεκριμένα ζητήματα (π.χ. αντιπλημμυρικά έργα, αστικά λύματα, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Γυμνάσιο Παροικιάς, κλπ), έλαβε τις απαντήσεις από το προεδρείο. Οι απαντήσεις για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος ουσιαστικά εστιάστηκαν στο ότι δεν επαρκούσε ο χρόνος.

Δε θα μπούμε στην ουσία των απαντήσεων, αφού περιμένουμε πρώτα να τοποθετηθούν οι δημοτικοί συνδυασμοί για το θέμα. Θα εμμείνουμε όμως, στο ότι όταν ο κ. Γκόκας άρχισε να γίνεται φορτικός για να του δοθούν απαντήσεις ακούστηκε από τα έδρανα της πλειοψηφίας η φράση: «Να ρωτήσεις τις πόρτες που χτυπάς».

Στην ερώτηση συμβούλων της αντιπολίτευσης για το τι εννοεί η πλειοψηφία με τη φράση: «Να ρωτήσεις τις πόρτες που χτυπάς», απάντηση δε δόθηκε, παρά μόνο ειρωνικά χαμόγελα και φράσεις μέσα από τα δόντια…

Εάν λοιπόν, η πλειοψηφία βλέπει ακόμα και στον ίσκιο της πίσω απ’ όλα τον έπαρχο Πάρου, Κ. Μπιζά και έχει αλλεργία σε οποιοδήποτε πρόγραμμα βγάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει, ώστε, να γνωρίζουν και οι πολίτες του νησιού μας τι συμβαίνει.

Δ.Μ.Μ.