Παρουσίαση βιβλίου για τον Ολυμπιακό

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 19:00 θα παρουσιαστεί στο Ναυτικό Όμιλο Πάρου το βιβλίο, «Χρυσός Θρύλος», που αφορά μία λεπτομερή καταγραφή της 91χρονης πορείας του Ολυμπιακού.

Είναι ο πρώτος σταθμός στο «ταξίδι» του βιβλίου ανά την επικράτεια, μετά την επίσημη παρουσίασή του στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον περασμένο μήνα. 

Το βιβλίο είναι δημιούργημα της οικογένειας Γαβαλά της οποίας η αμέριστη αγάπη για τον αθλητισμό και τον Ολυμπιακό αποτέλεσε την αφορμή για την έκδοση αυτή που είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις αντίστοιχες του 1987 και του 1997. 

Ωστόσο η τρίτη είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο δημοσιογράφο Νικήτα Γαβαλά επί χρόνια ακούραστου ρεπόρτερ του συλλόγου που έφυγε από τη ζωή το 2014. 

Εκδότης είναι ο αδελφός του και επίσης ρεπόρτερ της ομάδας επί εποχής Γουλανδρή, Γιώργος Γαβαλάς και συντάκτης της τελευταίας χρυσής 20ετίας ο γιος του Νικήτα, Νίκος Γαβαλάς, άριστος γνώστης της νεότερης ιστορίας ως ρεπόρτερ για λογαριασμό των καναλιών Novasports.

Στην παρουσίαση ο Νίκος Γαβαλάς θα αναφερθεί αναλυτικά στην εκδοτική αυτή προσπάθεια και στη σημασία της καταγραφής της αθλητικής ιστορίας του τόπου. 

Μαζί του θα βρίσκεται ο ξάδελφός του και γιος του Γιώργου, Χρήστος Γαβαλάς επίσης δημοσιογράφος αλλά και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ρεπόρτερ και παραγωγός του Sport24.gr, του Sport 24 Radio, του Contra.gr και της εφημερίδας Livesport.