Εκδιώχθηκε από την Παλμύρα το "Ισλαμικό κράτος"

Πηγή φωτό AP

Λίγες μόνο ώρες κράτησε υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα το «Ισλαμικό Κράτος». Οι τζιχαντιστές εισήλθαν το Σάββατο στην πόλη, αλλά τα ξημερώματα αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν εξαιτίας των αεροπορικών βομβαρδισμών της Ρωσίας.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του λεγόμενου Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το «Ισλαμικό Κράτος» έλεγχε για πολλούς μήνες την Παλμύρα, η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αλλά εκδιώχθηκε τον περασμένο Μάρτη από την πόλη. Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψή της.

Στο Χαλέπι ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τις περιοχές που ελέγχουν οι «αντικαθεστωτικοί». Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή, το 85% των συνοικιών της πόλης.

ΠΗΓΗ: 902.gr