Τι ενέργειες έγιναν από το δήμο Πάρου για την καταπάτηση δημοτικού χώρου;

Σε δελτίο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Κυκλάδων, στις 1/12/2016, μας έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν δύο άτομα στις 30/11/2016, γιατί προέβαιναν με χρήση μηχανήματος έργων, σε παράνομη διάνοιξη δρόμου.

Οι παράνομες εργασίες διάνοιξης δρόμου πραγματοποιούνταν σε δημοτικό κτήμα στο Λιαροκόπι που προορίζεται για την ανέγερση του γυμνασίου Παροικιάς.

Αυτός ο χώρος έχει αγοραστεί 600.0000 ευρώ, με χρήματα της πρώην νομαρχίας Κυκλάδων (νομάρχης Δημ. Μπάιλας, έπαρχος Γρ. Πρωτολάτη), ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά κτίστηκε το ΕΠΑ.Λ. Παροικιάς που εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 από τον τότε υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στη συνέχεια, επί δημαρχίας Βλαχογιάννη εξασφαλίστηκε ποσό 500.000 ευρώ, για τις μελέτες της ανέγερσης του γυμνασίου. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες μας ο φάκελος προσφορών άνοιξε το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει ένσταση μίας εκ των τεσσάρων εταιρειών που είχαν καταθέσει προσφορά.

Παρά το σάλο που έχει δημιουργηθεί με την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε δημοτική περιουσία, η οποία μάλιστα προορίζεται για ανέγερση σχολικής μονάδας, δεν έχουμε ακόμα πληροφορηθεί ΕΠΙΣΗΜΑ από το δήμο Πάρου, ποιες είναι εκείνες οι νομικές ενέργειες που έχει κάνει, ώστε να προασπίσει τη δημοτική περιουσία από τους καταπατητές.

Δ.Μ.Μ.

Υ.Γ. Περισσότερα στη συνέχεια...