Απάντηση για την απόρριψη των βρεφονηπιακών σταθμών Πάρου από το ΕΣΠΑ

Ο έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε (καθώς και την απάντηση) στην Περ. Ν. Αιγαίου, σχετικά με την απόρριψη ένταξης βρεφονηπιακών σταθμών στο ΕΣΠΑ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΖΑΣ
Έπαρχος Π.Ε. Πάρου
Πάρος 1.12.16
 
ΠΡΟΣ Προϊστάμενο Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνιο Βουτσίνο
 
ΚΟΙΝ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο
            Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη
            Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου-Αντιπάρου
 
ΣΧΕΤ. Έγγραφο με α.π. 135/2016-01.12.16 του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου

Αξιότιμε κ. Αντώνη Βουτσίνε,
 
Σας κοινοποιώ το έγγραφο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών.
 
Ως Έπαρχος νομίζω ότι έχω απαντήσει στο ερώτημα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο μου στις 25.11.16.

Εκτιμώ ότι εάν δεν υπάρξουν επιπλέον πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ενισχύσουν το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εφόσον οι πόροι που υπάρχουν στον συγκεκριμένο άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος για Βρεφονηπιακούς σταθμούς εξαντληθούν με την πρόσκληση που έληξε στις 7.11.16 τότε προφανώς θα έχει χαθεί η ένταξη των δύο παραπάνω βρεφονηπιακών σταθμών στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
Κύριε Προϊστάμενε,
 
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να προσθέσετε κάτι περισσότερο στο δελτίο τύπου του Επάρχου Πάρου, θα ήταν ευπρόσδεκτο οποιαδήποτε δικό σας έγγραφο.
 
Με εκτίμηση,
Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου
Κων/νος Μπιζάς
 
Υ.Γ. Στις 2.12.16 ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνιος Βουτσίνος  απάντησε στο παραπάνω email,ότι συμφωνεί με αυτά που αναφέρει ο Έπαρχος και δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο.
 
Με εκτίμηση,
ο Έπαρχος
Κώστας  Μπιζάς
Πάρος 2.12.16».