Συνάντηση Σωτρίλλη με τη Γαλλίδα πρόξενο

Τη νέα Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα κα Celine Pendaries, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή, δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου  κ. Θωμάς Σωτρίλλης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στη Ρόδο είναι η πρώτη της Γαλλίδας Προξένου, εκτός Αθηνών.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι  η Ελλάδα και ειδικότερα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συνδέονται με την Γαλλία με ισχυρούς, παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας. 

Συζήτηση έγινε και για την γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία αλλά και τις εξελίξεις στη Γαλλία, μετά την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. 

Όσον αφορά τον τουρισμό, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης  του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία  προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Η Πρόξενος της Γαλλίας, προερχόμενη μια χώρα με μακρά παράδοση στη γαστρονομία,  συνεχάρη τον κ. Σωτρίλλη για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». 

Ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της να δοκιμάσει τις παραδοσιακές γεύσεις που χάρισαν στην Περιφέρεια τον τίτλο,  κ. Σωτρίλλης παρέθεσε χθες το βράδυ δείπνο προς τιμή της κας Celine Pendaries, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από την ντόπια ροδίτικη κουζίνα, αλλά και γενικότερα για τη θερμή φιλοξενία, λέγοντας ότι προοιωνίζεται μια πολύ καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές, στο μέλλον,  πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.