Η Περ. Ν. Αιγαίου για το φεστιβάλ μελιού

Τις πύλες του έκλεισε χθες το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε  2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος 17 μελισσοκόμοι από 6 νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα από την Ρόδο, την Κάλυμνο, την Άνδρο, την Τήνο, την Πάρο και την Κέα.

Το εξαιρετικής ποιότητας μέλι των νησιών της Περιφέρειάς μας,  καθώς και τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα μέλισσας, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κερδίζοντας για μία ακόμη φορά τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά και την παρουσίαση των προϊόντων  των παραγωγών μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ.  Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:

«Το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας των νησιών μας, ήταν και συνεχίζουν να είναι εξαιρετικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, λόγω της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουμε. 

Είναι για εμάς ευχάριστο να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία αποτιμώνται θετικά.

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει την παρουσία των παραγωγών μας σε Εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποσκοπώντας στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και  προώθηση των τοπικών προϊόντων μας, που παρά τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως νησιωτική Περιφέρεια, συνεχίζουν με κόπο και μεράκι να παράγονται στα νησιά μας».