"Δια-φωνίες" από τη "Φωνή της Πάρου"

Ελληνικά Τσίπρα

Θαυμάζω τη δήλωση Τσίπ(ου)ρα μετά την πτήση του πάνω από την πυρόπληκτη Θάσο: «[…] Στο νησί δεν έβρεξε, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα έχει βρέξει πάρα πολύ νερό και ταυτόχρονα είχαμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους, ειδικά στην περιοχή της Θάσου». Ομολογώ ότι η διευκρίνηση του ήταν κατατοπιστική, καθώς εκτός από νερό, θα μπορούσε να έχει βρέξει και τίποτα άλλο!

Πολάκης

O Πολάκης δεν είναι ένας γραφικός τραμπούκος. Απλά, είναι η ψυχή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και λέει ανοιχτά αυτό που όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του σκέφτονται. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Αεροδρόμιο

Έτσι για την ιστορία και μόνο. Απ’ ότι όλοι έχουμε δει, το πάρκινγκ του νέου αεροδρομίου, είναι πάντα καταλυμένο από τα προς ενοικίαση αυτοκίνητα. Για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα υπάρχει καμία πρόβλεψη; Έχουν δικαίωμα στάθμευσης ή όχι; Εντάξει ξέρουμε ότι στην Παροικιά κάθε χώρος γύρω από το λιμάνι προορίζεται για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αλλά και στο νέο αεροδρόμιο τα ίδια;

ΑΟΠ

Το καλυτερότερο ανέκδοτο το διάβασα σε ανακοίνωση του ΑΟΠ για τους αγώνες κολύμβησης που είχαν πάει στη Σύρο. Γράφουν στην ανακοίνωση: «[…]Ευχόμαστε και οι Παριανοί κολυμβητές, που κάθε χρόνο αυξάνονται, να αποκτήσουν αυτό που δικαιούνται. Ένα κολυμβητήριο στην Πάρο». Τέτοιες ατάκες ούτε ο Βέγγος δεν μπορούσε να φανταστεί!

ΣΕΟΤΑΠΑ

«Παίζει» βέβαια, με γερά ποσοστά επιτυχίας, το ανέκδοτο της ανακοίνωσης των εργαζομένων στο δήμο Πάρου, να είναι καλύτερο. Αυτοί ρωτούν σε ανακοίνωσή τους ποιο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφυγε και γιατί; Άσε που θυμίζουν ότι το δημοτικό μας συμβούλιο σε ομόφωνο ψήφισμά του είχε υποστηρίξει την παραμονή των ασθενοφόρων στο νησί μας. Τι να σας πω βρε παιδιά; Μας έμειναν εκείνες οι θρυλικές φωτογραφίες στο λιμάνι και οι κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης του νησιού μας.

Κροατία

Τα έχουμε πει από τούτη εδώ τη στήλη και το έχουμε υποστηρίξει. Ο Μάρκος ξέρει ποιους θα συναντήσει, που θα φάει και που θα πιει. Πάει λοιπόν η κουστωδία της παριανής αποστολής στην Κροατία για να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την επέτειο των 2400 χρόνων από την ίδρυση της Φάρου, που σήμερα ονομάζεται Στάρι Γκραντ. Ο Φάρος ιδρύθηκε από τους Πάριους το 384 π.Χ. και είναι η αρχαιότερη πόλη της Κροατίας. Τζουμ ταραταζούμ και άλλα πολλά στην περιοχή που γιόρταζε.

Κροατία 2

Ξαμολήθηκαν όλοι λοιπόν της παριανής αποστολής και να φωτογραφίες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, και να τα βίντεο, και τέλος πάντων προσπαθούσαν οι άνθρωποι να μεταφέρουν το κλίμα από την Κροατία, και καλά έκαναν. Που να δείτε και τη Δώρα με κάτι τύπους με σπαθιά και πολύ όμορφες στολές που φορούσαν. Όλα ωραία λοιπόν.

Κροατία 3

Τι έκανε ο τρισμέγιστος Μάρκος λοιπόν; Συναντήθηκε με τους επισήμους της περιοχής, μέχρι και ναύαρχο της Κροατίας είδε, πήγε σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις, κλπ. Σε κάποια στιγμή μάλιστα μας ανέβασε και ένα βίντεο στο διαδίκτυο με μία τοπική ορχήστρα, που έπαιζε προς τιμή της παριανής αποστολής. Ο Μάρκος καθόταν σε μία καφετέρια (καφέδες είχαν μπροστά τους, άντε να κάνεις κέφι έτσι) και ήταν με κουστουμιά και γραβάτα δεμένη κόμπο, λες και πήγαινε σε κανένα γάμο. Ίσα που θα βαρέθηκε. Όμως, ο Μάρκος, έκανε επαφή που δεν παίζεται! Με την πρόεδρο της Κροατίας, κ. Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς και αν δεν την ξέρετε είσαστε εκτός διεθνούς ενημέρωσης!

Κροατία 4

Η Κολίντα λοιπόν (τη γράφω με το μικρό της για να με συμπαθήσει), θεωρείται η πιο σέξι αρχηγός κράτους στον κόσμο. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δεν είναι και τόσο εύκολο να συναντηθεί κάποιος μαζί της. «Πουλάει» τρελά σε όλο τον κόσμο και πολλά έντυπα δίνουν μάχες για κάποια συνέντευξή της ή φωτογραφίες της. Είναι αγαπημένο θέμα των ταμπλόιντ σε όλη τη Γη, λόγω των πληθωρικών της καμπυλών.

Κροατία 5

Η Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς είναι δεξιά, για να μην πούμε «πιο δεξιά πεθαίνεις» και θαυμάστρια των Ουστάσι (συνεργάτες των Γερμανών ναζί, που τρομοκράτησαν και δολοφόνησαν χιλιάδες Σέρβους στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο). Παρά ταύτα, η 48χρονη πρόεδρος της Κροατίας -όπως βλέπετε και στη φωτογραφία- προκαλεί ρίγη συγκίνησης για άλλα θέματα και μόνο ο γίγαντας Μάρκος ήταν αυτός που τη συνάντησε!

Κιτάροβιτς

Είχα και κάτι άλλες φωτογραφίες της κ. Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς, από ένα παλιό της σκάνδαλο, αλλά μου της έκοψε η λογοκρισία της εφημερίδας. Τελικά, οι κροάτες Κιτάροβιτς και εμείς Τσίπ(ου)ρα. Άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις σε ξένα χέρια, που έλεγε και η μακαρίτισσα Μίτση Κωνσταντάρα.