Η Μόρια φλέγεται!

Εκρηκτικές διαστάσεις πήραν τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το μεσημέρι στο χοτ σποτ της Μόριας. Χθες το βράδυ σημειώθηκε γενικευμένη εξέγερση με φωτιές και καταστροφές σε  δεκάδες καταλύματα ενώ το κέντρο εκκενώθηκε.

Πάνω από 5500 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στο νησί ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν .Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τους χώρους του Hot Spot στη Μόρια την ώρα που μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και πάνω από 30 άνδρες είχαν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σωθεί ότι απέμεινε από τις φλόγες. Πολλοί διασκορπίσθηκαν άτακτα στο νησί. Πολλοί από τους οικίσκους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η επόμενη μέρα για τη Μόρια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

Οι συμπλοκές μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι. Εκατοντάδες άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς την πόλη  και απωθήθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ. Επιστρέφοντας στη Μόρια, άναψαν φωτιές σε γειτονικά κτήματα, ενώ η εξέγερση γενικεύθηκε. Πέτρες εκσφενδονίστηκαν και προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που μάταια προσπαθούσαν να ελέγξουν το χάος...

Έγινε προσπάθεια απεγκλωβισμού και μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων σε πιο ασφαλές σημείο, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Σήμερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων του χωριού Μόριας στο κέντρο της Μυτιλήνης οι οποίοι ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του χοτ σποτ, φοβούμενοι τις εξελίξεις που ήρθαν πολύ πιο γρήγορα, απ' ότι η λύση.

ΠΗΓΗ: Lesvosreport.gr