Νέα επιστολή επάρχου Πάρου, προς Πολάκη για τη στελέχωση του Κ.Υ.

ΠΡΟΣ : -ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. Παύλο Πολάκη
ΚΟΙΝ:    - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
           -  Μ.Μ.Ε.                            
                                                        
ΘΕΜΑ: Θέσεις Μόνιμων & Επικουρικών Ιατρών στο Κ.Υ. Πάρου

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με έγγραφο σας προς τον Έπαρχο Πάρου στις 6 Ιουλίου 2016, μας είχατε ενημερώσει ότι το Κ.Υ. Πάρου πρόκειται να στελεχωθεί άμεσα με τις παρακάτω ειδικότητες ιατρών και συγκεκριμένα:

Α) Με δύο (2) θέσεις μόνιμων ιατρών (1 Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό και 1 Παιδίατρο ) οι οποίες έχουν εγκριθεί όπως αναφέρατε στο σχετικό έγγραφο και θα προκηρύσσονταν άμεσα.

Β) Με τρείς (3) θέσεις επικουρικών ιατρών (1 Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, 1 Παιδίατρο και 1 Ορθοπεδικό) οι οποίες έχουν ανοίξει από την 2η ΥΠΕ, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις επιδοτεί με έξτρα μηνιαίο βοήθημα.

Σας ενημερώνουμε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων ανέφερε και ο Κύριος Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο νησί της Πάρου στις 29 Ιουλίου 2016 για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για την κάλυψη των παραπάνω ειδικοτήτων στο Κ.Υ. της Πάρου. 

Αναμένουμε τις ενέργειες σας για την άμεση κάλυψη των παραπάνω ειδικοτήτων διότι οι ελάχιστοι μόνιμοι Ιατροί καθώς και οι αγροτικοί Ιατροί βρίσκονται στα ανθρωπίνως δυνατά όρια τους και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν ζωντανή τη δωρεάν Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση,
Ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου
Κων/νος Ν. Μπιζάς