Δια-φωνίες από τη "Φωνή της Πάρου"

Ιδέες!

Έχει πλάκα τώρα να μπουν τίποτα ιδέες στο Μάρκο. Όπως διαβάσαμε, ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος, μετείχε σε θεατρική παράσταση στο δημοτικό θέατρο Νέας Ερυθραίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων του οργανισμού πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Κηφισιάς. Έχει πλάκα να μπουν τίποτα ιδέες…

Λέμε τώρα…

Άντε να δω πότε θα σταματήσουν οι αντιγραφές και οι μεταφράσεις μέσω translate στις ανακοινώσεις ενός νησιωτικού μας δήμου… Όχι τίποτα άλλο, αλλά έως δηλώσεις άλλων δημοτικών αρχόντων αναπαράγονται για το νησιωτικό μας δήμο. Να δεις που στο τέλος θα τους ζητήσουν και πνευματικά δικαιώματα…

ΔΕΥΑΠ 1

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ο Μανώλης Φωκιανός (ΦΩΚ), έκανε μία ανάρτηση στο facebook, σχετικά με την ποιότητα του νερού που πίνουμε στην Παροικιά και συγχρόνως «ανέβασε» και σχετικό φωτογραφικό υλικό. Στις φωτογραφίες που είδαμε ήταν φανερό ότι το νερό δεν είχε διαύγεια και άνετα κάποιος θα το θεωρούσε «βρώμικο».

ΔΕΥΑΠ 2

Ο Μ. Φωκιανός, στην ανάρτησή του έγραψε ότι του ζητήθηκε με ευγενικό τρόπο να αποσύρει το «κακό» κείμενό του. Το υπονοούμενο ήταν ότι του ζήτησαν από τη ΔΕΥΑΠ να «κατεβάσει» την ανάρτηση ή έτσι αφήνεται να εννοηθεί.

ΔΕΥΑΠ 3

Διαβάζοντας αρχικά την ανάρτηση δεν έδωσα και πολύ σημασία πιστεύοντας ότι αφού δεν είχα πρόβλημα στο δικό μου σπίτι που είναι και αυτό στην Παροικιά, προφανώς κάποιο πρόβλημα είχαν οι σωλήνες ύδρευσης του δικού του σπιτιού.

ΔΕΥΑΠ 4

Λίγη ώρα μετά διάβασα όμως μία ανακοίνωση που υπέγραφε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Βατίστας Ρούσσος. Στην ανακοίνωση γραφόταν μεταξύ άλλων: «[…] το πρόβλημα διαύγειας του νερού που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της στις 13/09/2016 και 19/09/2016, οφείλεται σε 2 διαδοχικές γεωτρήσεις που βρίσκονται στον Έλητα, οι οποίες τροφοδότησαν ξαφνικά για μικρό χρονικό διάστημα και προφανώς από υδρογεωλογικούς παράγοντες την ευρύτερη περιοχή της Παροικιάς με θολό νερό. Οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις απομονώθηκαν άμεσα (…)».

ΔΕΥΑΠ 5

Προσωπικά χρησιμοποιώ το νερό της ΔΕΥΑΠ και πιστεύω ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Γνωρίζω πολλούς συμπολίτες μας που εργάζονται στην επιχείρηση, ξέρω ότι είναι καλοί και φιλότιμοι στην εργασία τους και γνωρίζω ακόμα καλύτερα ότι θα ήταν οι πρώτοι που θα «φώναζαν» αν υπήρχε πρόβλημα. Ακόμα, γνωρίζω πολύ καλά (από ανθρώπους εκτός Πάρου), ότι υπάρχουν στελέχη στην επιχείρηση που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

ΔΕΥΑΠ 6

Είναι ολοφάνερο στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ ότι υπήρχε πρόβλημα. Πιστεύω μέχρι κεραίας τα όσα γράφουν για να εξηγήσουν το πρόβλημα. Βλέπω πολύ λογικά τα όσα ισχυρίζονται και με τα λίγα πράγματα που γνωρίζω για τις γεωτρήσεις θεωρώ πολύ φυσικό αυτό που έγινε. Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι γιατί έπρεπε πρώτα να υπάρξει το δημοσίευμα του συμπολίτη μας, ώστε να υπάρχει στη συνέχεια ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΠ. Τι στο καλό προηγήθηκε. Γιατί πιστεύουν ότι ήταν καλύτερο που του έκρυψαν. Τι είναι αυτό που μπορεί να μείνει μυστικό -και αφορά το δημόσιο βίο- σε ένα μικρό νησί; Με αυτήν την αντίδραση που έκαναν έβαλαν τον κόσμο της Παροικιάς να λέει ό,τι θέλει και να αφήνει σκιές για την ποιότητα του νερού που πίνει. Η ΔΕΥΑΠ επικοινωνιακά πήρε κάτω από τη βάση αυτή τη φορά και επειδή, δεν μπορεί να φταίνε όλοι, κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει τι έγινε…

Χαϊλίκια

Ε ρε χαϊλίκια ο Μάρκος. Μετά το ναύαρχο της Κροατίας την περασμένη εβδομάδα, συναντήθηκε προ ημερών και με τον κυβερνήτη της τορπιλακάτου «Ντεγιάννης», στη Νάουσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος ελληνορωσικής φιλίας. Να δω να βγάζει ο Μάρκος και ανακοίνωση για την παρουσίαση της συναυλίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και τι στον κόσμο!

Πολιτιστικά

Είχαμε την Αννούλα, μας είχε ταράξει στους γλύπτες και τους ζωγράφους της αφηρημένης τέχνης (με είχαν «σύρει» και εμένα μια φορά σε μία τέτοια έκθεση αφηρημένης τέχνης και «έφαγα» μια ώρα στον πρώτο πίνακα προσπαθώντας να καταλάβω ποιο είναι το πάνω και ποιο το κάτω). Στη συνέχεια έχουμε το Θανάση που μας έχει μουρλάνει με τις συναυλίες ελληνικής μουσικής και τις χορωδίες. Πιο παλιά είχαμε και το Λουκή που έκανε παραστάσεις μόνο για δημοτικά άσματα, αν και πρέπει να παραδεχτώ πως εκείνος φρόντιζε να έχει σε όλες τις εκδηλώσεις σούμα για να γινόμαστε «ντέφι». Που θα πάει όμως; Κάποια στιγμή θα αναλάβει και ένας άνθρωπος που θα ικανοποιεί και τα γούστα των μειοψηφιών και θα διοργανώνει «crash test» (με πασαρέλα στον παραλιακό δρόμο Παροικιάς), για τις σταρ του πρώην Ανατολικού μπλοκ!