Νέες σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του "Νοσοκομείου" Θήρας

Χωρίς άδεια λειτουργίας χειρουργείων λειτουργεί το πολυδιαφημισμένο νοσοκομείο Σαντορίνης. 

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αρνείται να δώσει σχετική βεβαίωση καταλληλότητας, καθότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα απόλυτα φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων για την διασφάλιση της υψηλής καθαριότητας του χειρουργείου. Δεν διαθέτει επίσης πιστοποιημένο Τμήμα Αποστείρωσης και το Τμήμα Αιμοδοσίας τώρα είναι υπό σύσταση. Ως εκ τούτω έως τώρα έγιναν λίγα μικροχειρουργεία με κίνδυνο της ζωής των χειρουργημένων Ασθενών σε περίπτωση επιπλοκής. 

Τα μικροχειρουργεία μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών μεταξύ των οποίων και η "επικοινωνιασκή" χειρουργική επέμβαση για αιμορροΐδες που είχε κάνει τον περασμένο Αύγουστο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και χειρουργός κος Πολάκης.

Το νοσοκομείο δε διαθέτει αξονικό τομογράφο και ακόμη και ο υπέρηχος κατά περίεργο τρόπο είναι πολύ καιρό χαλασμένος ενώ ανατέχει μόνο ο παλαιός Υπέρηχος του Κέντρου Υγείας. 

Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι το διπλανό Ιδιωτικό Πολυιατρείο που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο, κάνει χρυσές δουλειές.

Μάλιστα αναφέρουν ότι παράνομα αναλαμβάνει αεροδιακομιδές, ενώ πρόσφατα πήρε την άδεια 24ωρης Νοσηλείας. Και ενώ το κόστος των Αεροδιακομιδών την επιβαρύνεται το Κράτος (πάνω από 10.000ευρώ), είναι ιδιώτης, αυτός που εισπράττει αποζημίωση από την Κάρτα Υγείας των τουριστών, πάνω από 6.000 ευρώ.

Δηκτικά τα επόμενα ερωτήματα της ΠΟΕΔΗΝ:
"Που είναι το Νοσοκομείο να αναλάβει τις Αεροδιακομιδές; Επιτρέπεται τις αεροδιακομιδές να κάνει το ιδιωτικό μαγαζί της υγείας; Γιατί το ιδιωτικό πολυιατρείο σουλατσάρει με φορεία στο Νοσοκομείο, «ψαρεύοντας» ασθενείς κάτι που απαγορεύεται; Παράδειγμα το Σάββατο 25/9/2016 που έγινε σάλος".

Περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 16/9/2016 αναφέρει επίσης στη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με μαλαισιανή τουρίστρια που τραυματίστηκε σε ατύχημα στην Καλντέρα, την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες. "Βρέθηκε στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο και από εκεί κανονίστηκε η αεροδιακομιδή της, σαν να μην υπάρχει Νοσοκομείο στο νησί. Μεγάλη παρανομία! Ακόμη ο Μαλαισιανός πράκτορας ταξιδίων ψάχνει γιατί το Ιδιωτικό Πολυιατρείο πήρε αποζημίωση από την κάρτα υγείας της τουρίστριας για την αεροδιακομιδή. Έχει να μας πει κάτι ο λαλίστατος κος Πολάκης";

Σημειώνεται ότι φέτος παρά τη λειτουργία του νοσοκομείου οι αεροδιακομιδές ήταν ίδιας συχνότητας με πέρυσι που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας. Μια όμως αεροδιακομιδή θα μείνει αξέχαστη:

"Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. Προσήλθε Γυναίκα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με πόνους στην κοιλιά. Η διάγνωση των Ιατρών της ΑΕΜΥ ήταν αιμορραγία στην κοιλιά από εξωμήτριο κύηση με τιμή χοριακής 200!!! Αμέσως δόθηκε εντολή για αεροδιακομιδή παρά της ενστάσεις των Ιατρών του ΕΣΥ ότι πρόκειται για ωαγωγική έκτρωση και ως εκ τούτω δεν απαιτούνταν αεροδιακομιδή. Τελικά αεροδιακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Κρήτης από όπου πήρε αμέσως εξιτήριο. Οι Ιατροί της Κρήτης ακόμη γελάνε με την τσάμπα αεροδιακομιδή...".

ΠΗΓΗ: healthview.gr