Πρωτιά Πάρου στις κρατήσεις έκδοσης εισιτηρίων on line

Με τη λήξη της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα «TravelPlanet24» ανακοίνωσε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Ελλήνων που έκαναν χρήση της υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίων online.

Ενώ παρουσιάζεται μια αύξηση στη χρήση της υπηρεσίας μέσω υπολογιστή σε σχέση με πέρυσι σημειώνεται μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, 120% (σε σχέση με το 2015) στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones. Επιπλέον, οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 56% από γυναίκες και κατά 44% από άνδρες.

Δημοφιλείς προορισμοί

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί και το 2016 αναδείχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων με πρώτη σε κρατήσεις την Πάρο και ακολουθούν η Μύκονος, η Νάξος, η Τήνος και η Σύρος. Το 2015 αντίστοιχα, οι 5 τοπ προορισμοί ήταν η Πάρος, η Μύκονος, η Τήνος, η Νάξος και η Άνδρος. Η Πάρος παραμένει κυρίαρχος και στις αναζητήσεις των χρηστών της «travelplanet24».

Κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού οι Έλληνες έκλεισαν τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα ελληνικά νησιά, ελαφρώς φθηνότερα από την προηγούμενη χρονιά (-1.35% μ.ό.) με τις τιμές των κρατήσεων, να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 138€.

Στο Top 5 των ακτοπλοϊκών εταιρειών, για το 2016, αναδείχθηκαν οι Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Sea Jets, Fast Ferries και η ANEK-Superfast. Ενώ το 2015, πρώτη στις προτιμήσεις των πελατών ήταν η Blue Star Ferries και ακολουθούσαν οι Hellenic Seaways, Sea Jets, Fast Ferries και η ANEK-Superfast.