Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Πάρου-Αντιπάρου

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πάρου – Αντιπάρου, εύχεται σε μαθητές, δασκάλους και γονείς, αλλά και σε όλους τους Παριανούς και Αντιπαριώτες, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με υγεία και πνευματική πρόοδο. Μαζί με τις ευχές μας, σας ενημερώνουμε και για δύο φιλανθρωπικές δράσεις της Ενωτικής Κίνησης.

Ενισχύσαμε οικονομικά τον «Κεντρικό Σύνδεσμο Πολυτέκνων Χίου», με το ποσό των 400 ευρώ, ως μία έμπρακτη κίνηση συμπαράστασης στο νησί που σηκώνει - μαζί με τα άλλα ακριτικά νησιά μας-  μεγάλο βάρος του προσφυγικού προβλήματος και συγχρόνως του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας παραδέχτηκε δημοσίως τον Δεκέμβριο ότι αυτοί που εισέρχονται «δεν είναι πια πρόσφυγες, αλλά παράτυποι/παράνομοι μετανάστες σε ποσοστό 70%» και εξέφρασε τον φόβο του ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί κλιμακούμενη.

Απορούμε, ωστόσο, πώς γίνεται ένας υπουργός να ομολογεί απερίφραστα ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα, επιτρέποντας  την παράνομη μετανάστευση προς την χώρα μας, φαινόμενο που έχει πάρει, μάλιστα, μαζικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. (Ο νόμος που απαγορεύει την παράνομη μετανάστευση ισχύει σε όλα τα κράτη του κόσμου).

Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε, συγκεκριμένα, τις πολύτεκνες οικογένειες της Χίου, καθώς πιστεύουμε ότι οι πολύτεκνοι είναι η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα σήμερα στην Ελλάδα, λόγω της εχθρικής αντιμετώπισης των πολυτέκνων από το κράτος, το οποίο, αντί να στηρίζει αυτές τις λιγοστές, πια, οικογένειες, με φοροαπαλλαγές, επιδόματα και άλλα μέτρα, τις έχει γονατίσει οικονομικά, καθώς θεωρεί τα παιδιά ως τεκμήριο … πολυτέλειας και τα φορολογεί, πολιτική πρωτοφανής διεθνώς, και μάλιστα για ένα έθνος που συρρικνώνεται δραματικά λόγω της υπογεννητικότητας.

Η δεύτερη δράση μας, αφορά στον χειμαζόμενο ελληνισμό της βορείου Ηπείρου. Ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του για την παροχή ελληνικής παιδείας στα ελληνόπουλα της Χιμάρας, δωρίσαμε τεχνολογικό και αθλητικό υλικό στο εκπαιδευτήριο «ΟΜΗΡΟΣ» της Χιμάρας, συνολικής αξίας 250 ευρώ, ύστερα από συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου, συμβάλλοντας στην κάλυψη κάποιων αναγκών του σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι η Χιμάρα, όπως και άλλες ελληνικές περιοχές της βορείου Ηπείρου, δεν αναγνωρίζεται ως μειονοτική περιοχή από το αλβανικό κράτος, κι επομένως δεν της αναγνωρίζεται το δικαίωμα λειτουργίας δημόσιου ελληνικού σχολείου.

Οι δωρεές αυτές πραγματοποιήθηκαν με την συνεισφορά εκπαιδευτικών της Ενωτικής Κίνησης, και τις ανακοινώνουμε ώστε να ενημερωθούν και οι συμπολίτες μας.

Με ευχές για Καλή Χρονιά,

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών

Πάρου – Αντιπάρου