Πρώτη φορά "αριστερά" | Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Αιγαίου, μέσω ιδιωτικής εταιρείας!

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. έχει την δυνατότητα να προσλαμβάνει προσωπικό με Ατομικές Συμβάσεις Έργου χωρίς εργασιακά δικαιώματα!

Μέσα σε ένα έτος καθιερώθηκε στο ΕΚΑΒ η πρόσληψη προσωπικού με «ευέλικτες» συμβάσεις εργασίας (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ και τώρα ΑΕΜΥ Α.Ε.) και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΚΑΒ (δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες), ο μοναδικός δημόσιος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας!

Με αφορμή την αναφορά του βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος ζητούσε να παραμείνουν στις θέσεις τους στο Νοσοκομείο της Χίου και στο ΕΚΑΒ οι 21 εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έληγαν (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης στην απάντηση που έδωσε έκανε γνωστό, ότι έχει αποστείλει έγγραφο στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε νησιά του Αιγαίου με σκοπό την ενίσχυση τους σε προσωπικό (διασώστες) με δικαιούχο του προγράμματος την ΑΕΜΥ Α.Ε.!

Δηλαδή οι προσλήψεις των διασώστων ή των οδηγών (δεν γνωρίζουμε τα απαραίτητα προσόντα) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα γίνουν από την Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕΜΥ!

Ο κ. υπουργός αναφέρει τα εξής:
«Επίσης έχει ζητηθεί και έχει αποσταλεί στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας έγγραφο με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τους τομείς ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Σάμου, Χίου, Κω, Λέρου και Ρόδου στα πλαίσια πρότασης που θα κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας με δικαιούχο του προγράμματος τη ΑΕΜΥ Α.Ε. με σκοπό την ενίσχυση των Δημόσιων Δομών Υγείας στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης».

* Με πληροφορίες από ΕΚΑΒ news