Οι "επαγγελματίες" οικολόγοι της Πάρου

Οι «επαγγελματίες» οικολόγοι δεν είναι μόνο ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος των πάντων, προκειμένου οι ανεπάγγελτοι «σωτήρες» της φύσης να έχουν εισόδημα, χωρίς να εργάζονται.

Τα σκάνδαλα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια με τους «επαγγελματίες» οικολόγους και τα δεινά που επέφεραν στην οικονομία, μόνο λίγα δεν είναι.

Έτσι, στο όνομα της κλιματικής αλλαγής η Ε.Ε. επέβαλε τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, στο όνομα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αγοράζουμε οικολογικές συσκευές και βιολογικά προϊόντα, στο όνομα του πρωτοκόλλου του Κιότο πηγαίνουμε στις συναυλίες που διοργανώνονται για να μαζέψουν λεφτά οι «επαγγελματίες» της φύσης, κλπ.

Οι «επαγγελματίες» οικολόγοι, που θυμίζω ένα κομμάτι τους σήμερα στηρίζει τη μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας, ενώ στο σύνολό τους τάσσονται υπέρ του μνημονίου και της Ε.Ε., μόνο τυχαίες κινήσεις δεν κάνουν υπέρ των παραπάνω απόψεων. Ο λόγος είναι ότι μέσω των αντιδράσεων τους και τις αλλαγές προϊόντων κάθε νοικοκυριού από «βιολογικά» αγαθά, έως ηλεκτρικές κουζίνες και ψυγεία ενεργειακής κατηγορίας Α’, οι «επαγγελματίες» οικολόγοι σιτίζονται μέσω προγραμμάτων της Ευρ. Ένωσης και συγκεκριμένων εταιρειών.

Στην Πάρο

Και στο νησί μας βεβαίως υπάρχουν «επαγγελματίες» οικολόγοι. Μπορεί σήμερα να γελάμε με τις ασυναρτησίες που έλεγαν κάποτε στην Πάρο: «αν κάνουμε στρατιωτικό αεροδρόμιο θα είναι στόχος της ΕΣΣΔ, αφού θα θεωρηθεί «ΝΑΤΟϊκό» (έτσι, τότε, το αεροδρόμιο έγινε στη Σαντορίνη, ενώ εμείς μείναμε με το «ΜΙΜΙΚΑ»), αλλά και σήμερα, υπάρχουν έργα στο νησί μας που γίνεται προσπάθεια να απενταχθούν από μελέτες, λόγω παρεμβάσεων από «σωτήρες» οικολόγους.

Βλέπετε οι «επαγγελματίες» οικολόγοι στην Πάρο, εκτός από το να αμείβονται με πεντοχίλιαρα για να διαφημίζουν οικολογικές δραστηριότητες στο νησί μας μέσω διαδικτύου και ενίοτε να καθυβρίζουν όλους όσοι ασκούν κριτική στις «ημέρες δόξας της βασίλισσας Ελισάβετ», έχουν και άλλες ανησυχίες. 

Η τελευταία επιτυχία των «επαγγελματιών» οικολόγων του νησιού μας είναι οι καταγγελίες σε κρατικό φορέα ότι οι αίθουσες αναμονής του λιμένα Πάρου θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και ότι θα χτιστούν απέναντι από την Εκατονταπυλιανή! Αυτά και έπεται συνέχεια…

Δ.Μ.Μ.