ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ αφού ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τώρα, καυγαδίζουν για το 4ο...

Την πεπατημένη οδό των καυγάδων για να καμουφλαριστεί η συμφωνία τους για το φόρτωμα μέτρων σε βάρος του λαού ακολουθούν για πολλοστή φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την πορεία των διαβουλεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να φθείρει επικοινωνιακά την κυβέρνηση σχεδόν καθημερινά της επιτίθεται με τον εκπρόσωπο της Βασίλη Κικίλια να δηλώνει πως «η κυβέρνηση ομολογεί ότι συζητά 4ο Μνημόνιο» και πως «επιβεβαιώνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης Τσίπρα για διαρκή λιτότητα». Αναφέρει ακόμα πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, «παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και για μετά το 2018».

Λίγες ώρες αργότερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε πως η ΝΔ «δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να μη λέει ψέματα» και πως «ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήθεν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι ομολόγησε (sic) ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο», προσθέτοντας ότι ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης».

Μπορεί το τιμόνι της διακυβέρνησης να είναι η αφορμή για τον καυγά τους, ωστόσο στερείται ουσιαστικού περιεχομένου, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τάσσονται υπέρ της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης συνεπώς και υπέρ της εφαρμογή των ανατιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου που από κοινού ψήφισαν το 2015, συνηγορώντας για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ τουλάχιστον έως το 2018.

Κι ακριβώς αυτή τη στρατηγική συμφωνία των αστικών κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο επικαλείται επί της ουσίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για να προτείνει με δήλωση της «Εθνική Γραμμή, με Εθνική Συνεννόηση» αλλά όχι υπό την υπάρχουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που «βυθίζουν την Οικονομία», αλλά «με άλλη Κυβέρνηση», πιθανά κι από την τωρινή Βουλή, και «με άλλη Πολιτική» υπονοώντας διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της κρίσης στο πλαίσιο των μνημονίων και των μέτρων διαρκείας για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.  

ΠΗΓΗ: 902.gr