Η απομάκρυνση του λιμανιού η μόνη λύση για να σωθεί και να ζήσει ανθρώπινα η Παροικιά!

Αξιόλογα ποιοτικά και ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχει το master plan που θα παρουσιαστεί την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, από τους μελετητές, στο δημαρχείο Πάρου.

Ένα από τοα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανεπάρκεια του λιμένος Παροικιάς, είναι, ότι, τα νούμερα επιβατών που υπολόγιζαν για την επόμενη τριακονταετία, τα είχαμε το θέρος του 2016!

Ολοένα και πιο φανερό στη μελέτη που θα παρουσιαστεί είναι ότι ο λιμένας της Παροικιάς είναι πλέον ανεπαρκής -για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό-, αλλά συγχρόνως, και η όχληση των κατοίκων της περιοχής θα είναι πλέον αφόρητη. Η Παροικιά, με την επιβάρυνση που δέχεται από την κίνηση των αφιξο-αναχωρήσεων των πλοίων, δε θα διαφέρει σε τίποτα –αν δεν αλλάξει η κατάσταση- από την περιοχή πέριξ του λιμένα Πειραιώς.

Το πρόβλημα φαίνεται πλέον να είναι μη αναστρέψιμο για την Παροικιά και πρέπει να υπάρχουν άμεσες λύσεις, και φυσικά η άμεση απομάκρυνση του εμπορικού λιμένα σε πρώτη φάση. Ο κόλπος της Παροικιάς, για να προσελκύσει τουρισμό, μπορεί μόνο αν αυτός μεταβληθεί σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών.

Fileleutheros