Ημερίδα των διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ν. Αιγαίο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14.10.2017) εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών Ελληνικής Αστυνομίας στην Ερμούπολη Σύρου, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ημερίδας Β’ εξαμήνου 2017 παρακολούθησαν στελέχη – διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου μέχρι και του Αστυνόμου Β’ και υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου.

Στην ημερίδα συμμετείχε η Ψυχολόγος (Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων)  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου ως παρατηρητής, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχε μέλος της ειδικής εκπαιδευτικής ομάδας διαπραγματευτών.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.