Επιτέλους! Πήραν είδηση... και καταργούν τις "γουρούνες" στα νησιά!

Νέα διάταξη του νομοσχεδίου καταργεί τις γουρούνες στα νησιά. Δηλαδή, δε θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, παρά μόνο σε χώρους για τις οποίους είναι φτιαγμένες να κυκλοφορούν, όπως σε χωμάτινους δρόμους.

Τα τελευταία χρόνια κυριάρχησαν στα νησιά, καθώς αποτελεί μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το μηχανάκι.

Η οδήγησή τους δεν μοιάζει ούτε με του αυτοκινήτου, ούτε με της μοτοσικλέτας και παρότι σε πολλές χώρες στο εξωτερικό υπάρχει ειδική κατηγορία διπλώματος γι’ αυτά τα οχήματα, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, αναλόγως με την κατηγορία της γουρούνας (κυβικά κλ.π.) απαιτείται δίπλωμα μηχανής ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

Ο παράγοντας που έχει χειροτερέψει δραματικά τα κυκλοφοριακά δρώμενα είναι η αθρόα ενοικίαση και κυκλοφορία μικρών Quad 50cc. Οι λόγοι που ευδοκιμούν τα συγκεκριμένα τετράτροχα είναι: Κοστίζουν λίγο (20 - 25 ευρώ ημερησίως), δίνουν μια αίσθηση διαφορετικού, είναι αξιόπιστα, νοικιάζονται με δίπλωμα αυτοκινήτου και δείχνουν εύκολα στη χρήση. Δεν είναι όμως και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα...

- Πρώτον δεν έχουν καμία ευελιξία γιατί δε σχεδιάστηκαν για ελιγμούς στον αστικό ιστό.

- Δεύτερον είναι πολύ αργά με το ζόρι φτάνουν τα 35km/h γιατί δε σχεδιάστηκαν για να κινούνται στην άσφαλτο αλλά στο χώμα. Γι' αυτό και φέρουν χωμάτινα ελαστικά.

- Τρίτον είναι εξαιρετικά ασταθή στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο γιατί δεν έχουν φτιαχτεί για να φρενάρουν και να στρίβουν στην άσφαλτο, αλλά να ξεπερνούν εμπόδια σε χώμα, άμμο, λάσπη.

- Τέταρτον οι χρήστες μη έχοντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κουλτούρα αναβάτη, τα χρησιμοποιούν άσκεφτα και άμετρα.