Σε πλειστηριασμό το ταχύτερο ελληνικό πλοίο

Ένα από τα πρώτα υπερταχύπλοα της ελληνικής ακτοπλοΐας, το οποίο είχε προκαλέσει αίσθηση όταν κατέπλευσε στην Ελλάδα, βγαίνει στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Πρόκειται για το «Αίολος Κεντέρης Ι». Το πλοίο ανήκε στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και είχε κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς. Είναι ένα από τα τρία επιβατηγά-οχηματαγωγά τύπου καταμαράν, που είχε ναυπηγήσει  η ΝΕΛ στις αρχές του 21ου αιώνα, σε μία προσπάθεια να κάνει τη διαφορά στο Αιγαίο. Τα άλλα δύο ήταν το θρυλικό «Αίολος Κεντέρης» το οποίο πουλήθηκε το 2007 και το «Αίολος Κεντέρης ΙΙ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών όπου έχει αναρτηθεί η έκθεση του Δικαστικού Επιμελητή «το ως άνω πλοίο, εκτίμησα κατά την ημέρα της εκτέλεσης, λαμβάνοντας υπ΄ όψη τη γενική κατάσταση και δυνατότητα πώλησης στην αγορά, αντί ευρώ 4.500.000.

Η ιστορία των…τριών Κεντέρηδων  

Τα υπερταχύπλοα τύπου Corsaire τα οποία ενέταξε στον στόλο της η ΝΕΛ έχουν τη δική τους ιστορία. Το 1999 η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαιο με τα γαλλικά ναυπηγεία Alstom Leroux Naval για τη ναυπήγηση δύο υπερταχύπλοων σκαφών τύπου Corsaire 10000 και Corsaire 14000.

Το 2000  η εταιρεία παρέλαβε και το υπερταχύπλοο σκάφος «Αίολος Εξπρές» τύπου Corsaire 12000. 

Από τα πρώτα κιόλας δρομολόγια των συγκεκριμένων ταχυπλόων παρουσιάστηκαν προβλήματα στις μηχανές τους. Αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα κλιμάκιο μηχανικών από τη Γαλλία για να τις επισκευάσουν. Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να προκαλούνται καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων. 

«Αίολος Κεντέρης»

Το υπερταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» πήρε  το 2000 το όνομά του προς τιμήν του Κώστα Κεντέρη, χρυσού Ολυμπιονίκη στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίνδεϊ. 

Ο σύγχρονος μηχανικός Αίολος δεν αντιμετώπιζε μόνο μηχανικά προβλήματα αλλά και πολλά άλλα από τα απόνερα που δημιουργούσε στο πέρασμά του με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με πνιγμό τόσο οι λουόμενοι όσο και οι επιβάτες σε σκάφη αναψυχής τα οποία κλυδωνίζονταν «φτερό στον άνεμο» του «Αίολος Κεντέρης». Ανήκε στην κατηγορία των ταχύπλοων τα οποία διέθεταν την άδεια από το τότε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις Λιμενικές Αρχές να αναπτύσσουν υπηρεσιακή ταχύτητα έως 40 κόμβους.

* Με πληροφορίες από "Πρώτο Θέμα"