Απολογισμός 2017 | Του Δ.Μ.Μ.

Η χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες έχει θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά κάποιες υποδομές στην Πάρο, αλλά και σαφώς αρνητικό πρόσημο στην «ποιότητα» ορισμένων πολιτικών πρακτικών που επικρατούν στην τοπική πολιτική ζωή.

Κατά την άποψή μου μία «μεγάλη» στιγμή για το 2018 ήταν τα εγκαίνια της αίθουσας αθλοπαιδιών της Μάρπησσας. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε χάρη στο όραμα πολλών συμπολιτών μας στην ευρύτερη περιοχή Μάρπησσας Αρχιλόχου, δημοτικών αρχών που έβαλαν το λιθαράκι τους και φυσικά, την πολύτιμη, και ουσιαστική, συνεισφορά της περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ακόμα, στα θετικά πρέπει να καταγραφεί και η ουσιαστικά πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου αεροδρομίου (αφού το 2017 «μπήκε» στο πλάνο των αεροπορικών εταιρειών). Το αεροδρόμιο βοήθησε τη φετινή έκρηξη προσέλευσης των τουριστών στην Πάρο (σε συνάρτηση με τα όσα επικρατούσαν στη γηραιά ήπειρό μας και τις τρομοκρατικές ενέργειες) και έτσι, είχαμε ενίσχυση της οικονομίας μας. 

Επίσης, η πλήρωση ιατρικών κενών στο Κ.Υ. Πάρου το 2017 ήταν ουσιαστική και γι’ αυτό πρέπει να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας όχι μόνο προς την πολιτεία, αλλά και προς τους διοικούντες τη μονάδα του νησιού μας, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν. Αν υπάρξει μελλοντικά μία μικρή ενίσχυση του προσωπικού –και όχι μόνο στο ιατρικό κομμάτι- ανανέωση και αγορά ιατρικών μηχανημάτων, τότε θα έχουμε ένα αξιοπρεπέστατο Κέντρο Υγείας, ικανό για περισσότερα πράγματα. 

Στόχος ακόμα πρέπει να είναι στον τομέα υγείας του νησιού μας η επίλυση του θέματος των διακομιδών σε νοσοκομεία των Αθηνών ή της Σύρου. Ο τρόπος των διακομιδών από την Πάρο είναι ένας στόχος για το οποίο η ικανή διοίκηση του Κ.Υ. πρέπει να δει. 

Μαζί με όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γράψουμε και τη συνεχή προσπάθεια που γίνεται στο λιμενικό ταμείο Πάρου-Αντιπάρου για έργα υποδομής. Κάποια από αυτά τα έργα ήδη έχουν ξεκινήσει και κάποια άλλα δείχνουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία. 

Το έργο που ξεκίνησε επιτέλους στην Αλυκή (ένα έργο που εδώ και χρόνια θυμίζουμε ήταν σήμερα-αύριο θα ξεκινήσει), είναι όχι μόνο ελπιδοφόρο, αλλά και ένα έργο που η σημασία του θα «αναγνωριστεί» χρονικά στο τέλος αυτής της δεκαετίας. Δε θέλω να κάνω τον προφήτη, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό θα αλλάξει πολλά στον τουριστικό χάρτη του νησιού μας. Η Αλυκή ανεβαίνει επίπεδο και μόνο οι τυφλοί πολιτικά δεν μπορούν να το κατανοήσουν.

Τέλος, στα θετικά του 2017 πρέπει να σημειώσουμε και τον πρόοδο που υπάρχει για το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς, καθώς και τις θετικές ενέργειες που έχουν γίνει στον πολιτιστικό τομέα του νησιού μας.

Στον πρόλογο του σημερινού άρθρου έγραψα για το αρνητικό πρόσημο στην «ποιότητα» της τοπικής πολιτικής ζωής. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο... Χρόνια Πολλά!

Δ.Μ.Μ.