Μονοπώλια του διαδικτύου και της πληροφορικής κατά Τραμπ για το διάταγμα για τους μετανάστες

Ο ιδιοκτήτης της «Amazon», Τζεφ Μπέζος (Φωτό ΑΡ)

Τρία μονοπώλια του διαδικτύου και της πληροφορικής, η «Amazon», η «Microsoft» και η «Expedia» δήλωσαν σήμερα ότι υποστηρίζουν την κίνηση προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ για το διάταγμα που υπέγραψε πρόσφατα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες. Η μήνυση, την οποία κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι το διάταγμα του προέδρου Τραμπ είναι αντισυνταγματικό.

Ο ιδιοκτήτης της «Amazon», Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι η εταιρεία του «είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κίνηση αυτή», ενώ σε ανακοίνωσή της η «Microsoft» αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει «εάν χρειαστεί».

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε εχθές, Δευτέρα, στους υπαλλήλους του, ο Μπέζος ανέφερε ότι «είμαστε ένα έθνος μεταναστών των οποίων τα διαφορετικά υπόβαθρα, οι ιδέες και οι απόψεις έχουν συμβάλλει στο να δημιουργούμε και να εφευρίσκουμε εδώ και 240 χρόνια. Κανένα άλλο έθνος δεν είναι καλύτερο στο να αξιοποιεί την ενέργεια και το ταλέντο των μεταναστών. Είναι ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα χώρας μας -το οποίο δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουμε».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «BBC», ο Μπέζος δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει ήδη προσεγγίσει ηγέτες του Κογκρέσου με σκοπό να εξεταστούν όλες οι νομοθετικές επιλογές.

ΠΗΓΗ: 902.gr