Τραγικό λάθος Κωβαίου να αποκλείσει φορείς και πολίτες από τον αγώνα για τις ανεμογεννήτριες

Η χθεσινή (24/2/2017) συνάντηση στο δημαρχείο Πάρου, μεταξύ της δημοτικής επιτροπής για τις ανεμογεννήτριες και φορέων του νησιού μας δεν είχε το τέλος που όλοι ήλπιζαν, καθώς οι τοποθετήσεις επί 2,5 ώρες των φορέων και οι προτάσεις τους, δε βρήκαν ανταπόκριση.

Η πρόταση των φορέων για δημιουργία ενός κοινού μετώπου πολιτών, φορέων και αυτοδιοίκησης, καθώς και μίας πρώτης συγκέντρωσης την Τρίτη 1η Μαρτίου για το συντονισμό όλων, απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τον δήμαρχο Πάρου, Μ. Κωβαίο.

Είναι σαφές πλέον ότι ο κ. Κωβαίος έχει μία δική του στρατηγική για το θέμα. Αυτό αποδεικνύεται από τη χθεσινή του άρνηση για συλλογικό όργανο με φορείς και πολίτες και την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον ίδιον αυτοδιοικητικοί παράγοντες του νησιού μας, που υποστήριξαν τη δημιουργία κοινού μετώπου.

Επίσης, ο κ. Κωβαίος για μία ακόμα φορά δρα μόνος του το τελευταίο χρονικό διάστημα για το θέμα των ανεμογεννητριών, καθώς η συνεχής έκδοση δελτίων τύπου για το θέμα, δε φαίνεται να έχει πρώτα συζητηθεί με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής επιτροπής για τη μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Σημειώνουμε ακόμα, ότι μερικά από αυτά τα συνεχή δελτία τύπου είναι -κατά την άποψή μας- ανούσια.

Η παραπάνω τακτική του κ. Κωβαίου γεννάει σκέψεις, καθώς μη συλλογικές αποφάσεις για ένα τόσο κύριο θέμα για την Πάρο έχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν στην απομάκρυνση των πολιτών από δράσεις που θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Fileleleutheros.net