Επιστολή Αγγ. Παυλάκη για το κλειστό γυμναστήριο

Από την αναγνώστριά μας, κ. Αγγελική Παυλάκη-Ρούσσου, λάβαμε επιστολή περί του κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά, που έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος γίνεται στο νησί για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/1/2017 υπέρ της κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην Παροικιά. Ωστόσο, εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις και από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.

Η Πάρος έχει ήδη έτοιμο ένα ολοκαίνουριο κλειστό γυμναστήριο στην Μάρπησσα το οποίο ανήκει μεν στο Δ.Σ. Αρχιλόχου - Μάρπησσας κι έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό, αλλά βάζοντας τους σωστούς κανόνες, θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους τους αθλητικούς συλλόγους, οι οποίοι και το χρειάζονται. Δεν είμαστε και το τόσο μεγάλο νησί με τους τόσους πολλούς αθλητικούς συλλόγους, ώστε ένα κλειστό γυμναστήριο, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που αυτοί έχουν. Επιπλέον, είναι γεγονός πως σε ότι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις το χωριό της Νάουσας είναι το πιο υποβαθμισμένο, μιας και ακόμη περιμένει το πολυπόθητο γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν… Ακόμη, αν δούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ίσως η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου να είναι πιο αναγκαία, μιας και το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που έγινε στην Σύρο, τα Παριανόπουλα κατέκτησαν πολλά μετάλλια με προπονήσεις... μόνο το καλοκαίρι... και παρόλα αυτά ανταγωνίστηκαν παιδιά που κάνουν προπονήσεις κανονικά, όλο τον χρόνο!

Επιπροσθέτως, η ΚΔΕΠΑΠ μπορεί να διαθέσει από το αποθεματικό της, ποσό ύψους 400.000 ευρώ. Η μελέτη όμως μιλάει για 750.000 ευρώ. Έχουν εξασφαλιστεί τα υπόλοιπα χρήματα, που πιθανώς να είναι πολύ περισσότερα κι από αυτά; Στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκε ότι πήραν την υπόσχεση του Περιφερειάρχη γι' αυτό το θέμα...αλλά γραπτώς υπάρχει κάτι που να κατοχυρώνει την οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια;

Κατανοούμε πως η ηγεσία της ΚΔΕΠΑΠ θέλει να ανταποδώσει στον πολίτη και είναι προφανής η διάθεσή της, αλλά μήπως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που θα έπρεπε να δούμε σε αυτή την φάση κι όχι ένα δεύτερο κλειστό; Ακούστηκε και η άποψη πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να δοθεί σε κάθε κοινότητα αναλογικά με τον πληθυσμό της, για τα πολιτιστικά κέντρα που υπάρχουν σε αυτές, έτσι ώστε να υπάρξει η ανταπόδοση προς όλα τα χωριά.

Σαν πολίτες αυτού του νησιού οφείλουμε να εκφραζόμαστε και να παίρνουμε θέση στα καίρια θέματα του τόπου μας και προσωπικά θεωρώ πως η Πάρος έχει άλλα πράγματα άμεσα ανάγκη κι όχι ένα δεύτερο γυμναστήριο στην Παροικιά, επειδή είναι η πρωτεύουσα... Στην πρωτεύουσα λοιπόν, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα σχολικά κτίρια, σχεδόν σε όλα. Κι εκεί είναι που φοιτά η νεολαία μας κι εκεί περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Άμεσα, ο κανονισμός λειτουργίας της ΚΔΕΠΑΠ δεν της επιτρέπει να επέμβει, αλλά όπως βρέθηκε τρόπος να βοηθήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ και πολύ καλά έκανε, ίσως θα μπορούσε να βρεθεί και κάποιο άλλο παραθυράκι για να συνεισφέρει- και όχι μόνο η ΚΔΕΠΑΠ αλλά και όποιο άλλο νομικό πρόσωπο έχει αποθεματικό- στην συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων.

Για τα γνωστά θέματα του Κέντρου Υγείας, που κι εδώ είναι θέμα ανάγκης, δεν θα ήθελα να σχολιάσω πάλι κάτι παραπάνω... Ο παπά - Στέλιος, παραμονή Πρωτοχρονιάς τα είπε όλα... αλλά κι εμείς σαν Παριανοί είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού δεν κυνηγάμε το θέμα και δεν διεκδικούμε, παρά κατηγορούμε μόνο. Ο Δήμος κίνητρα έδωσε... οι γιατροί και ο εξοπλισμός πού είναι; Οι υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες πού είναι;

Ας ενεργοποιηθούμε γενικότερα όμως, γιατί η Πάρος και οι ανάγκες της δεν συσσωρεύονται πάντα στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και στο προσωπικό συμφέρον του καθενός...».