Περί των δηλώσεων Συρμαλένιου | Του ΛΑϊκΟΥ

Ν. Συρμαλένιος: «…Τα γιγαντιαία αιολικά πάρκα σε σχέση με τις νησιωτικές διαστάσεις δεν έχουν θέση στα νησιά…». Μάλιστα…

Ο κ. Συρμαλένιος διά μέσου δελτίου τύπου της τοποθέτησής του στη Βουλή αποφάσισε να απευθυνθεί στους νησιώτες. Επειδή τα πολλά  λόγια και οι εκθέσεις ιδεών, τούτες τις ώρες, είναι φτώχεια, ο παριανός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Συμφωνεί ο κ. Συρμαλένιος και το κόμμα του, με  το καθολικό αίτημα του Παριανού λαού, που πρόσφατα συγκρότησε την Επιτροπή Αγώνα και «διεκδικεί την ακύρωση των πολιτικών αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας»;

Πως αλλιώς. Δεν γίνεται αλλιώς. Ή ακυρώνεις το διαφαινόμενο έγκλημα ή γίνεσαι συμμέτοχος σ’ αυτό.

Εδώ είμαστε λοιπόν. Στο δια ταύτα.

Η διγλωσσία έχει και τα όριά της. Κάποτε έρχεται και η ώρα των πράξεων. Και ο καθένας, ανάλογα, θα κριθεί με ποιους είναι.

Σε όσους, λοιπόν, …συμμερίζονται τις αγωνίες του Παριανού λαού ιδού η Ρόδος…

Ο ΛΑϊκΟΣ

Υ.Γ. Επειδή πρέπει να θυμόμαστε τα πάντα στον αγώνα που ξεκινήσαμε, εμείς παραθέτουμε το τι είχε πει ο κ. Σκουρλέτης, στις 28/6/2016, στην αντιπροσωπεία του Δήμου που τον είχε επισκεφθεί.

«…Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις δράσεις αξιοποίησης των ΑΠΕ στα ελληνικά νησιά βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας…».

Τα συμπεράσματα δικά σας…