Το μήνυμα του επάρχου Πάρου, Κ. Μπιζά, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Για τη σημασία της εθνικής επετείου, ο έπαρχος Πάρου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, Κώστας Μπιζάς, δημοσιοποίησε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 25η Μαρτίου είναι η Εθνική Εορτή που μέσα της ενσαρκώνει όλο το μεγαλείο, όλα τα ιδανικά της φυλής μας.

Από τη μάχη του Δραγατσανίου το 1821, με αρχηγό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη μέχρι τη μάχη της Πέτρας το 1829, με στρατηγό το Δημήτριο Υψηλάντη και κυβερνήτη τον εθνομάρτυρα Καποδίστρια, φανερώθηκαν όλες οι αρετές του γένους αλλά και όλα τα ελαττώματά του. Γι’ αυτό η βαθύτερη έννοια του οκτάχρονου αγώνα είναι ο παραδειγματισμός. Εάν η ομόνοια αποδειχθεί επικρατέστερη από τη διχόνοια και η σωφροσύνη από την αφροσύνη, εάν γίνουμε σε όλα Έλληνες μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ανοδική πορεία της φυλής μας.

Τα δραματικά, τα φωτεινά και τα σκοτεινά γεγονότα της Εθνεγερσίας μας πρέπει να είναι το κρυφό Σχολειό κάθε Έλληνα που θέλει να στοχάζεται σωστά για τη μοίρα του τόπου του. Σήμερα λοιπόν 25η Μαρτίου πρέπει να στρέψουμε τη μνήμη μας προς τους πατέρες μας που εδώ και 196 χρόνια αποφάσισαν το μεγάλο ξεσηκωμό. Σήμερα έχουμε καθήκον να θυμηθούμε, να χαρούμε και να συγκινηθούμε».