Δράσεις της ΕΟΔ (Παράρτημα Πάρου)

Από την ΕΟΔ (Παράρτημα Πάρου), δόθηκαν στη δημοσιότητα οι παρακάτω ανακοινώσεις για δράσεις της.

Μετά από πρόσκληση του Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τρία μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων βρέθηκαν, την Παρασκευή 31-3-2017, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στην Ερμούπολη, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δράση τους,  στα πλαίσια της  ημερίδας με θέμα: «Ετοιμότητα σε στιγμή κρίσης στα νησιά των Κυκλάδων».
--------------------------------------------------
Μετά από πρόσκληση της Δημ. Κοινότητας Μάρπησσας, στην αίθουσα της Αγροτολέσχης, την Τετάρτη 29-3-2017, τα Πιστοποιημένα μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων παρουσίασαν την τεχνική της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή κι έδωσαν την ευκαιρία, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους πολίτες το ζήτησε, να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία.
Επίσης παρουσιάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης αιμορραγίας, ρινορραγίας, εγκαυμάτων, δηγμάτων εντόμων, πνιγμονής (απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα) και η Θέση Ασφαλείας. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο κα Άννα Αντωνοπούλου και τους Τοπ. Συμβούλους της Μάρπησσας για την πρόσκληση, καθώς εμμένουμε στην θέση μας ότι η εκπαίδευση των πολιτών σε τέτοια θέματα είναι πολύ σημαντική και απολύτως απαραίτητη.
------------------------------------------
Στα πλαίσια της δράσης Let’ s do it Greece, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων, το πρωί της Κυριακής 2-4-2017, καθάρισαν την παραλία Πιπέρι στη Νάουσα.