Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία | Οδός στρατιώτη Β. Ραχούτη

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία

Στρ/της Βασίλειος Ραχούτης 1981 – 2000

Ο 19χρονος στρατιώτης Βασίλης Ραχούτης, είναι ο σύγχρονος ήρωας της Φθιώτιδας! Έχασε την ζωή του στις 26/9/2000, όταν πνίγηκε παλεύοντας με τα κύματα στη θάλασσα της Πάρου, προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε, στο ναυάγιο του πλοίου «Έξπρές Σάμινα».

Έκανε αυτό που είχε μάθει πολύ καλά στα λίγα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, να βοηθά τους συνανθρώπους του!

Ο πατέρας του Δημήτρης, συνταξιούχος πυροσβέστης στο επάγγελμα, τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Εκείνος όμως δεν το έκανε! Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αβοήθητους τους συνανθρώπους του.

Ο Βασίλης Ραχούτης μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του, έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Εκείνος όμως πλήρωσε ως τίμημα να χάσει τη ζωή του. Πνίγηκε παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα και την εξάντληση, προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει τη μητέρα. Στη μνήμη του υπάρχει η προτομή του στα Καμμένα Βούρλα.

Ο Βασίλης είναι ο Έλληνας που το φιλότιμο εκρήγνυται μέσα του και τον οδηγεί σε πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας. Έκανε πράξη αυτό που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητο. Αδιαφόρησε για το εγώ και βούτηξε στην θάλασσα της αιωνιότητας προσφέροντας την ζωή του για τον συνάνθρωπο.

(πηγές «Διαδύκτιο»)

Η οδός βρίσκεται στην περιοχή «Αμμουδάρες» και ξεκινάει από την οδό «Αγίας Θεοκτίστης», έως τον ποταμό «Κατσίκη».

Χριστόδουλος Μαούνης

Μέλος της Επιτροπής Ονοματοδοσίας Παροικιάς