Προπονητικό camp στον ΝΟΠ

«Με τον Διεθνή προπονητή Αντώνη Δροσόπουλο προπονητικό camp σκαφών optimist, στην Πάρο.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την νέα περίοδο, οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας optimist του Ναυτικού ομίλου Πάρου προπονήθηκαν στις 23-29 Αυγούστου με τον ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας της Ελβετίας Αντώνη Δροσόπουλο, με την οποία κέρδισε την 1η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα optimist το 2016 και την 2η θέση στο Πανευρωπαΐκό το 2017.

Στο camp του optimist συμμετείχαν αθλητές από τα νησιά μας, 2 αθλητές του Ν.Ο. Αντιπάρου, 3 αθλητές από τον ΝΟ Γαζίου Κρήτης, 5 αθλητές του Ν.Ο. Άνδρου και 10 αθλητές του ΝΟ Πάρου. Κατά την διάρκεια του camp οι αθλητές παρακολούθησαν υψηλού επιπέδου θεωρία με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό, διδάχτηκαν κανονισμούς και έκαναν  πολλές ώρες πρακτική  στην θάλασσα.

Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες ο προπονητής κ. Κεφαλωνίτης Τζώτρτζης, πραγματοποίησε προπονητικό camp για σκάφη Laser με την συμμετοχή 5 αθλητών του Ν.Ο. Καλαμακίου και 2 αθλητών του Ν.Ο. Ανδρου. Ο κ.Κεφαλωνίτης είναι ένας αναγνωρισμένος προπονητής στον χώρο της ιστιοπλοΐας με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου, διοργανώθηκε στα πλαίσια του camp διασυλλογικός αγώνας με την συμμετοχή 21 σκαφών optimist και 17 σκαφών Laser. 

Οι σχετικά ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν κατά την διάρκεια των αγώνων δυσκόλεψαν του μικρούς αθλητές μας που όμως κατάφεραν να τερματίσουν 10 ιστιοδρομίες και να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προαναφερθέντες προπονητές για την  συνεργασία τους και την πολύτιμη εμπειρία την οποία μετέφεραν στους αθλητές και στους προπονητές του ΝΟ Πάρου μέσα σε αυτές τις 7 ημέρες που πραγματοποιήθηκαν τα camp (…)».