Σκέψεις για δημιουργία αυτόνομου Παροικιώτικου συνδυασμού

Σκέψεις για αυτοδιοικητικό συνδυασμό ο οποίος θα κατέλθει μόνο στη δημοτική κοινότητα Πάρου (Παροικιάς), υπάρχει από πολίτες της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Ο νέος Νόμος (Κλεισθένης), «επιτρέπει» κάτι παρόμοιο, καθώς τα ψηφοδέλτια πλέον δε θα είναι ενιαία, δηλαδή δε θα αναγράφονται σε κάθε ψηφοδέλτιο συνδυασμού και οι υποψήφιοι των τοπικών κοινοτήτων, αλλά θα είναι ξεχωριστά.

Δηλαδή, ο ψηφοφόρος θα λαμβάνει προ της κάλπης από τον/τη δικαστική αντιπρόσωπο τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων και ξεχωριστά θα λαμβάνει τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τους τοπικούς συμβούλους. Αυτό λοιπόν δεν αποκλείει την παρουσία μεμονωμένων ψηφοδελτίων σε δημοτικές κοινότητες, την οποίες θα απαρτίζουν πολίτες με αποκλειστικά τοπικό ενδιαφέρον.

Ως προς την ουσία βέβαια, τα τοπικά συμβούλια με τον Νόμο «Κλεισθένης», παραμένουν γνωμοδοτικά όργανα, χωρίς να μπορούν να λαμβάνουν καμία ουσιαστική απόφαση και φυσικά… έχουμε την εντύπωση, ότι «αδυνατίζουν» ως προς την ουσία ακόμα περισσότερο.