Ερώτηση στον κ. Κωβαίο, για την τύχη του αεροσκάφους του Βελεντζείου ιδρύματος

κε δήμαρχε,

εκ της θέσεώς σας ως αντιπρόεδρος του Βελεντζείου ιδρύματος Πάρου, θεωρούμε ότι μετά τόσα χρόνια απραξίας του ασθενοφόρου πτητικού μέσου που διαθέτει το νησί μας –μέσω της αγοράς του από το εν λόγω ίδρυμα-, κάποιος επιτέλους, πρέπει να μας ενημερώσει υπεύθυνα για τον λόγο που αυτό μένει καθηλωμένο στο έδαφος.

Το ασθενοφόρο αεροσκάφος, το οποίο αγοράστηκε από το ίδρυμα για να βοηθήσει σε έκτακτες καταστάσεις διακομιδών ασθενών από τα νησί μας προς περιοχές που διαθέτουν νοσοκομειακές και κλινικές μονάδες βοήθησε τα μέγιστα εκατοντάδες συμπατριώτες μας, όταν αυτοί βρέθηκαν σε δυσχερή θέση από κάποιο ατύχημα ή αιφνίδια ασθένειά τους.

Το αεροσκάφος όχι μόνο παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος, αλλά υπάρχει γι’ αυτό και ένα πέπλο σιγής για την τύχη του, όπως και οι λόγοι που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει για τον σκοπό τον οποίο αγοράστηκε από το Βελέντζειο ίδρυμα.

κε δήμαρχε, κ. αντιπρόεδρε του ιδρύματος,

το θέμα του τομέα υγείας στο νησί μας έχει βελτιωθεί σε ό,τι αφορά τη μερική στελέχωση του Κ.Υ. Πάρου, αλλά βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν προ δεκαετιών στις διακομιδές ασθενών.

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους μία απάντηση στο θέμα του ασθενοφόρου ιδρύματος, όχι μόνο εκ της θέσεώς σας ως αντιπρόεδρος του ιδρύματος, αλλά κυρίως, ως πρώτου πολίτη στον δήμο Πάρου.

Δ.Μ.Μ.