Μη θάβετε άλλο την Παροικιά (Του Δ.Μ.Μ.)

Τα μεγαλύτερα ψέματα στην πολιτική λέγονται πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών. Απ’ αυτό το γενικό συμπέρασμα η πραγματικά μεγάλη χαμένη τα τελευταία χρόνια στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η Παροικιά!

Η Παροικιά έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα διακομιστικό κέντρο από το οποίο οι επισκέπτες της Πάρου φεύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να επισκεφτούν άλλες περιοχές του νησιού μας. (Δημόσιες υπηρεσίες, καύσιμα, αδρανή υλικά, και ό,τι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου περνούν ή είναι μέσα στην πρωτεύουσα του νησιού μας).

Στην Παροικιά των δεκάδων προβλημάτων είναι εγκατεστημένοι όμως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του νησιού. Η κοινωνία της Παροικιάς είναι αυτή που κρίνει συνήθως το αποτέλεσμα. Παρά ταύτα, οι δήμαρχοι συνήθως δεν είναι κάτοικοι της Παροικιάς, αλλά ούτε και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της εκάστοτε δημοτικής εξουσίας.

Μαζί με όλα αυτά έχουμε και μία δημοτική κοινότητα που εννοείται ότι ασχολείται με τα ζητήματα της Παροικιάς. Επί δύο τετραετίες, που υπάρχει η δημοτική κοινότητα Πάρου (δεν υπήρχε πρόβλεψη στον 1ο «Καλλικράτη» για κάτι παρόμοιο), είναι δύσκολο να βρει κάποιος τις καίριες παρεμβάσεις που έγιναν απ’ αυτήν. Και για να μη νομίσει ο αναγνώστης ότι επιζητούμε απλά και μόνο τον αντίλογο στο συγκεκριμένο θέμα, να σημειώσουμε ότι η δημοτική κοινότητα Πάρου (Παροικιάς), αποτελείται από τρεις συνδυασμούς. Εάν μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μία –έστω μία- παρέμβαση για θέματα Παροικιάς στη δημοτική κοινότητα από εκείνους και δεν το γνωρίζουμε, παρακαλούμε τους υπευθύνους των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μας πουν το αντίθετο. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν να μας πει η αντιπολίτευση και για τις παρουσίες μελών της στις συνεδριάσεις…

Μαζί με την ανημποριά των δύο συνδυασμών που μετέχουν στην αντιπολίτευση της δημοτικής κοινότητας Παροικιάς, υπάρχει και η ασαφής δημιουργικότητα της πλειοψηφίας. Έτσι, πέρσι, έφερε στο συμβούλιο Παροικιάς θέμα για δημιουργία μικρού κολυμβητηρίου και μεθαύριο (3/10/2018), φέρνει θέμα με τίτλο: «Πρόταση για κατασκευή κολυμβητηρίου και γηπέδων παραλίας».

Αυτό που καταλαβαίνουμε, μετά την περσινή αξεπέραστη ιδέα που θα κάναμε την Παροικιά «Μέκκα» του παγκόσμιου μπιτς χάντμπολ και που υπήρχαν εκατοντάδες παιδιά στην Πάρο που ήθελαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα… είναι ότι πλέον ξεκίνησε νέο γαϊτανάκι με τα κολυμβητήρια. Πού, ποιος, πώς, κλπ κανείς δεν ξέρει, κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ασχοληθεί –ούτε πέρσι, ούτε φέτος- και γενικά να ’χαμε να λέγαμε. Αφήνω στην άκρη τις ερωτήσεις για το πού, ποιος, πώς, με τα γήπεδα παραλίας… Μήπως άλλωστε έχει μπει μία πέτρα πάνω στην άλλη εδώ και χρόνια στην Παροικιά;

Δ.Μ.Μ.

Υ.Γ. Το μοναδικό έργο (αίθουσα ΕΠΑΛ) που υλοποιήθηκε στην Παροικιά, ήταν μερικών χιλιάδων ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την ΚΔΕΠΑΠ, επί προεδρίας Παροικιώτη δημοτικού συμβούλου (Αθ. Μαρινόπουλος). Από τον σημερινό πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ περιμένουμε να μας πει τις εξελίξεις σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο Παροικιάς. (Ξέρετε κ. πρόεδρε. Αυτό, που για να αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο και επειδή υπήρχαν αντιδράσεις (!) αναγκάστηκαν οι Παροικιώτες να φέρουν στην αίθουσα παιδάκια και γονείς ως μέτρο πίεσης, καθώς κάποιοι δικοί σας σύμβουλοι το θεωρούσαν «πολυτέλεια, αφού η Παροικιά μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το κλειστό της Μάρπησσας).