Σκεπτικισμός για τις δηλώσεις εν όψει δημοτικών εκλογών στην Πάρο (Κατάντια της δημοτικής αρχής)

Πάρος 21ος αιώνας. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι στον τόπο μας που πιστεύουν στους ψηφοφόρους «πρόβατα». Πιστεύουν στα σόγια των «παραγόντων» και στη «δύναμη» των «κοπαδιών».

Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η πολυπολιτισμικότητα του νησιού έχει φέρει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Πάρου να μην έλκουν την καταγωγή τους απ’ αυτόν τον τόπο, αλλά να έχουν αγαπήσει αυτόν και να το έχουν επιλέξει για μόνιμη κατοικία τους. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι ψηφοφόροι έχουν συνείδηση και έχουν κριτήριο για να ψηφίσουν. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι στις προηγούμενες εκλογές τη δεύτερη Κυριακή ο ένας υποψήφιος ήταν από τα Τρίκαλα και ο άλλος από την Αμοργό. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η Πάρος έχει να δει Παροικιώτη δήμαρχο εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούν να κατανοήσουν την πολυπολιτισμικότητα της τοπικής κοινωνίας.

Στην Πάρο του 21ου αιώνα, ορισμένοι αρέσκονται σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών, όπου οι δηλώσεις είχαν ρόλο στην πολιτική ζωή και τον βίο της οικογένειας. Τότε, που, μία δήλωση ή μία σφραγίδα ήταν ικανή να καθορίσει το μέλλον των παιδιών μίας οικογένειας, ή ακόμα και το αν είχε κάποιος δικαίωμα να διεκδικήσει μία κρατική παροχή.

Στην Πάρο το 2018 οι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί –είτε κατά φαντασία, είτε κατά δήλωσή τους- αντιμετωπίζουν ακόμα με τη λογική προβάτων τους ψηφοφόρους και τον απλό λαό. Μοιράζουν εν είδη φέιγ βολάν δηλώσεις, κυριολεκτικά σε όποιον βρουν μπροστά τους. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά τα κουρελόχαρτα που μοιράζουν δεν έχουν καμία ισχύ, καμία νομική αξία, καμία σοβαρότητα… Απλά, εκβιάζουν ψυχολογικά τους πολίτες…

Δείτε, διαβάστε και κρίνετε… ΚΛΙΚ ΕΔΩ