Προς αποφυγή παρεξηγήσεων | Της Μ. Χανιώτη

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Σε σχέση με δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφορούν έχω να σχολιάσω τα εξής: Ουδέποτε σε εκλογική διαδικασία στο παρελθόν υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση για να βρεθώ σε ψηφοδέλτιο (παρά μόνο ό,τι από το νόμο προβλεπόταν για την συμμετοχή μου) και βέβαια, δεν θα μπορούσα να ζητήσω υπογραφή από κανέναν συμπολίτη μου στην παρούσα στιγμή. Δηλαδή, να ζητήσω από άλλη/άλλον να δεχθεί, αυτό που δεν δέχθηκα ποτέ για τον εαυτό μου.

Θεωρώ αυτήν την πρακτική υποτιμητική και προσβλητική για τη σημερινή εποχή, κάτι που είναι ενάντια στα πιστεύω μου.

Οι εν δύναμει υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους έχω καθημερινές επαφές έχουν την ικανότητα να διακρίνουν και να επιλέξουν, όταν εκείνες/-οι το κρίνουν σωστό, τον ή την επικεφαλής που τους εκφράζει, χωρίς πιέσεις, εκβιασμούς, φρούδες υποσχέσεις και γενικά διαδικασίες υποτιμητικές για την προσωπικότητά τους.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι αναχρονιστικές πρακτικές πρέπει να εκλείψουν. Εξάλλου, η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος.

Όσο για τους "λαγούς" που αναφέρονται σε ανάρτηση γνωστού blog, επίσης αφορούν όσους νιώθουν ανασφάλεια και καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα για να πείσουν... άλλωστε οι υπογράφοντες του άρθρου, προφανώς, γνωρίζουν από αυτά τα " κόλπα".