Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια σε Πάρο και Αντίπαρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου και Αντιπάρου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου όλοι οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων Πάρου και Αντιπάρου συμμετείχαν, ανάλογα με την ηλικία τους, σε θεωρητική ή/και σε βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης και γυαλιών μέθης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και των τεσσάρων εκπαιδευτών της, οι οποίοι με την επιστημονική τους κατάρτιση αλλά και μεταδοτικότητα «προκάλεσαν» έναν ζωντανό διάλογο με τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δράσεις αυτές συμμετείχαν ενεργά περίπου 50 εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά. Οι παρεμβάσεις στα σχολεία οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις σχολικές δομές και τον τομέα σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων.

Παράλληλα, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα: «Ασφάλεια στον δρόμο – Δικαίωμα όλων μας», με ομιλήτρια την κ. Μ. Ατματζίδου, εκπρόσωπο της Ι.Ο.ΑΣ. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο έπαρχος Κ. Μπιζάς και ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, παραβρέθηκε δε ο διοικητής της αστυνομίας Πάρου, Κ. Μποζίκης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων Πάρου και Αντιπάρου. Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», Α. Προκοπίου.