Νεώτερα για τη μηνυτήρια αναφορά για το ασθενοφόρο αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου

Νεώτερες ειδήσεις υπάρχουν σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα, Παρασκευή, 7/12/2018, η «Φωνή της Πάρου», για τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 από τον κ. Ηλ. Κουντρομιχάλη, στην εισαγγελία Σύρου, σχετικά με τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους ιδιοκτησίας του Βελεντζείου Ιδρύματος Πάρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος ότι ανακύπτουν νομικά και διαδικαστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το θεσμικό πλαίσιο, ενώ το πρόβλημα της ακινητοποίησης του αεροσκάφους είναι οικονομικό, θεσμικό και οικονομικό.

Ακόμα, -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας- για την κατάσταση αδράνειας του αεροσκάφους προκύπτουν ερωτήματα για πράξεις και ενέργειες των αρμοδίων που χειρίστηκαν την υπόθεση. Τα ερωτήματα καταλήγουν: α) αφού έχουν γίνει όλα καλώς και νομότυπα, γιατί τότε στα 12 χρόνια απόκτησης του αεροσκάφους έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο τρία χρόνια και β) αν υπάρχει μέλλον γι’ αυτό, και τον σκοπό που αποκτήθηκε.

Η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει ότι έως σήμερα για το αεροσκάφος έχει δαπανηθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από το Βελέντζειο Ίδρυμα, χωρίς όμως αυτό να έχει προσφέρει τις υπηρεσίες που έπρεπε να είχε προσφέρει. Η αναφορά ζητάει από την εισαγγελέα Σύρου να διερευνήσει στο πλαίσιο του νόμου σε βάθος την υπόθεση εξετάζοντας το ενδεχόμενο της τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τους εμπλεκόμενους.

Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η εφημερίδα απευθύνθηκε στον δικηγόρο Σύρου, Κωνσταντίνο Δοκιμάκη, που είναι εκείνος που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα της Σύρου και του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έχουν για την υπόθεση. Ο κ. Κ. Δοκιμάκης αρνήθηκε κάθε σχολιασμό.