Η παράταξη Μαχαιρίδη απαντάει στην πλειοψηφία της Περ. Ν. Αιγαίου

Όταν η πολιτική αμηχανία οδηγεί σε προσωπικές ύβρεις! 
Για την ταμπακιέρα…ούτε κουβέντα!

Ο κ. Χατζημάρκος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει κάποιες, έστω ελάχιστα πειστικές, απαντήσεις για τα όσα καταλόγισε στην Περιφερειακή Αρχή η παράταξή μας κατά τον απολογισμό της ΠΝΑ για το 2017, γιατί απλούστατα δεν έχει κανένα επιχείρημα. 

Τελικά το μόνο «πρόβλημα» που ‘ενόχλησε’ στην τεκμηριωμένη και σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από την περιφερειακή  σύμβουλο της παράταξης μας, κα Ελ. Φτακλάκη , ήταν η αναφορά στην παραίτηση του κ. Γ. Χατζημάρκου από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM το 2017; 

Για την ταμπακιέρα δηλαδή… ούτε κουβέντα! 

Αφού λοιπόν ενοχλήθηκε το Γραφείο Τύπου της ΠΝΑ  μόνο με αυτό το σημείο της πολυσέλιδης κριτική μας, αντικρούουμε τη διάψευση περί παραίτησης με την παράθεση των γεγονότων: 

1ο) Ο κ. Χατζημάρκος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM στις 20.5.2016 και ‘αποχώρησε’ από την θέση αυτή στις 9.3.2017, , δηλαδή ούτε καν δέκα (10)  μήνες μετά, ενώ ακόμα τυπικά δεν είχε λήξει ο 1ος χρόνος της θητείας του, που  σύμφωνα με το Καταστατικό της CRPM, (βλ. άρθρα 7.5.ε και 7.3.α.),  οι Πρόεδροι των Επιτροπών εκλέγονται με ανανεώσιμη θητεία 2 ετών. 

2ο) Στο δελτίο τύπου της ΠΝΑ στις 9.3.2017, δηλώνεται ότι ο κ. Χατζημάρκος κλείνει την θητεία του στην Επιτροπή, ενώ  σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σε ηλεκτρονική έκδοση στις  8.3.2017 (με παραπομπή στην ιστοσελίδα www.grafida.net, γνωστών λοιπών στοιχείων), αναφέρεται ότι ο κ. Χατζημάρκος θα παραδώσει την προεδρία της Επιτροπής 

3ο) Σε κάθε περίπτωση, οι λέξεις «αποχώρηση» και «κλείσιμο» που χρησιμοποιήθηκαν από τους ίδιους για να δηλώσουν το ότι κ. Χατζημάρκος αφήνει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CRPM νωρίτερα απ’ ότι προβλέπουν οι καταστατικές διαδικασίες, συνιστά κατ’ ουσίαν, τόσο με πολιτικούς όρους, όσο και με καταστατικούς όρους, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!  

Η μη χρήση του όρου από τον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο και το Γραφείο Τύπου του έγινε για λόγους προφανείς και στους πλέον αδαείς. Άλλωστε, η ‘παραίτηση’ στο λεξικό ερμηνεύεται ως «η οικειοθελής αποχώρηση από μια θέση εργασίας ή ένα αξίωμα… η εγκατάλειψη μιας προσπάθειας… η απώλεια διάθεσης για νέες προσπάθειες.»! 

Η παράταξη μας ασκεί κριτική με γεγονότα που αποδεικνύονται, και δεν συκοφαντεί κανένα, πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για θεσμικό πρόσωπο, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου! 
 
Αλήθεια, από πότε η τεκμηριωμένη κριτική εκλαμβάνεται ως «ψεύδη και συκοφαντίες»; Νέα ήθη… 

Κατανοούμε απόλυτα γιατί λειτουργεί έτσι ο κος Χατζημάρκος. Γιατί απλούστατα προσπαθεί να κρύψει τη χαμηλή αποτελεσματικότητα της πολιτικής του δράσης. 

Τελικά, φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ασκήσει κάποιος διοίκηση και δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή 3,5 χρόνια μετά είναι… ανεπίδεκτη μαθήσεως!

Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν.