Στην "Κιβωτό" του Βόλου

Από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2018, οι Νεανικές Συντροφιές - Κατηχητικό Σχολείο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τους εκδρομή. 

Προορισμός ήταν ο πανέμορφος Βόλος, τα μαγευτικά χωριά του Πηλίου και το κέντρο της Μακεδονίας μας, η Θεσσαλονίκη, με τον Άγιο Δημήτριο. Πανέμορφα τοπία και μαγευτικά. 

Όμως, μπροστά σε αυτές τις όμορφες τοποθεσίες, δεν μπορεί να συγκριθεί η ομορφιά της αγάπης. Και εννοούμε φυσικά, την επίσκεψη στην «Κιβωτό του Κόσμου»» στον Βόλο. Ένα νέο σπίτι - παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 24 παιδιά (αγόρια), στα οποία παρέχει όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί σήμερα. 

Ο π. Στυλιανός Μπιζάς, γράφει για την επίσκεψη: «Στους τοίχους του νέου αυτού σπιτιού είδαμε ζωγραφισμένους στίχους από τον ύμνο της αγάπης του Αποστόλου Παύλου. Στίχοι που γίνονται πράξη στην Κιβωτό. 

Η επίσκεψή μας ήταν προγραμματισμένη μετά τον κυριακάτικο εκκλησιασμό στο Βόλο. Μας περίμενε η υπεύθυνη, κ. Αικατερίνη Μαρτίνη, με τους συνεργάτες της. Μας υποδέχθηκε ζεστά, μας μίλησε για το έργο της Κιβωτού και μας ξενάγησε στους χώρους του «αγροτικού παραδείσου», αφού στον χώρο της Κιβωτού στο Βόλο, υπάρχουν δεκάδες ζωάκια, ενώ εκτελούνται και όλες οι αγροτικές ασχολίες. Μέχρι σήμερα, είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε εμείς παιδιά από την Κιβωτό στο νησί μας. Τώρα ζήσαμε και εμείς την εμπειρία να μας υποδέχονται αυτά τα παιδιά στο δικό τους σπίτι. 

Και ειδικά η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν άνοιξε μία πόρτα ξαφνικά και ήρθαν όλα τα παιδιά να μας αγκαλιάσουν. Κάποια παιδιά από αυτά τα είχαμε φιλοξενήσει με την αγάπη των συμπατριωτών μας, το καλοκαίρι του 2016 στην Πάρο.

Ήταν αυτά τα παιδιά, τα οποία όλη την ώρα της επίσκεψής μας εκεί, δεν έφυγαν από κοντά μας. Μας έδειχναν το νέο τους σπίτι με καμάρι, μας μίλαγαν με αγάπη για όλα όσα ζουν και μας αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια και με μία ζεστή αγκαλιά. Αλλά και ανανεώνοντας την υπόσχεσή μας.... «να βρεθούμε ξανά!».