Προβληματισμός για τη συνάντηση για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Πάρο

Μεγάλη αστοχία παρατηρήθηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, την Τέταρτη 14 Μαρτίου 2018, με θέμα την ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Κατά αρχάς η συνάντηση στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία σε ό,τι αφορά την προσέλευση πολιτών και φορέων, και είναι ζήτημα αν σ’ αυτή τη σύναξη συμμετείχαν 0μαζί με τους συμβούλους- 35 άτομα!

Ακόμα, η συζήτηση δε μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα του δήμου, παρά του ότι στο παρελθόν έχουν μεταδοθεί γεγονότα ήσσονος σημασίας. 

Ομοίως, κανείς δεν κατανόησε τον λόγο που σ’ αυτήν τη σύσκεψη κλήθηκε και έλαβε τον λόγο εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής κίνησης Νάξου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε το φληνάφημα περί τοποθέτησης στο νησί μας ανεμογεννητριών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Λες και οι αμέτρητες ανεμογεννήτριες που πρόκειται να τοποθετηθούν είναι για να έχει η Πάρος ρεύμα!

Με εξαίρεση τους κ.κ. Μ. Ισιγώνη και Αθ. Μαρινόπουλο, ουδείς άλλος αναφέρθηκε στην ουσία ότι το θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών είναι καθαρό πολιτικό και όχι δικαστικής διαμάχης. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θέλουν να αλλάξουν τη μορφολογία της Πάρου, εισπήδησαν μία ωραία πρωία, διότι πίστεψαν ότι θα κερδίσουν τυχόν δικαστικές διαμάχες που μπορεί να παρουσιαστούν…

Τέλος, η πλαδαρότητα και η αποτυχία της συνάντησης επισφραγίστηκε με εμφατικό τρόπο καθώς, το κυριότερο από τα τρία ζητήματα προς συζήτηση (στρατηγική που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα), δε συζητήθηκε ποτέ, αφού στην αίθουσα είχαν παραμείνει 7-8 άτομα και όλοι οι άλλοι είχαν φύγει!

Fileleutheros